23948sdkhjf

Klumme: Kunderne vil have energirådgivning af deres vvs-installatør

Vvs-konsulent Johnny Bendsen fra DS Håndværk & Industri kommenterer på den seneste uges skriverier om det nye samarbejde mellem Brødrene Dahl og Syd Energi.
Klumme af Johnny Bendsen, vvs-konsulent i DS Håndværk & Industri

Vvs-grossisten Brdr. Dahl har suppleret sin hidtidige rolle som grossist med rollen som installatørens konkurrent i et samarbejde med Syd Energi om energirådgivning.

Brdr. Dahl leverer materialerne og Syd Energi leverer rådgivningen – installatørerne i samarbejdet er dermed reduceret til rene udførende håndværkere.

Det virker som et pudsigt og ikke særligt gennemtænkt samarbejde, og jeg er meget i tvivl om, hvorvidt kunderne vil tage tilbuddet til sig.

Go’ Energi, som er en uafhængig offentlig institution under Klima- og Energiministeriet, har her i begyndelsen af august spurgt danske boligejere, hvor de vil søge rådgivning til deres energirenovering, og hele 51 % nævner håndværkere. Danske boligejere har altså stor tillid til deres håndværker, og de sætter ham eller hende allerhøjest, når de skal søge rådgivning om energirenovering af deres bolig.

Og det har de god grund til at gøre…
Vores medlemmer – vvs-installatørerne – er helt fremme i skoene i forhold til viden om de nyeste muligheder inden for energirenovering, og jeg kan simpelthen ikke se, hvad kunderne skal bruge det ekstra led til, som Brdr. Dahl og Syd Energi indsætter med deres nye samarbejde.

Herudover skal man huske på, at den gode og tætte løbende dialog mellem håndværker og husejer er helt central i en renoveringsproces. Jeg kan da godt frygte, at den dialog går tabt, hvis rådgivning og udførelse skilles ad, og der involveres flere parter, og så risikerer kunden, at han eller hun ikke får den optimale løsning.

Brdr. Dahl må naturligvis selv vurdere deres forretningsstrategi, men jeg er ikke i tvivl om, at kunderne også fremover vil vælge at gå den direkte vej til ekspertisen hos deres vvs-installatør, frem for at gå gennem flere led, hvor det så samtidigt bliver lidt svært at gennemskue, hvem der egentligt betaler hvem for hvad.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083