23948sdkhjf

DEF: Regeringens støtte til grøn teknologi er falliterklæring

Dansk El-Forbund mener, at regeringens nedskæringer af støtten til udviklingen af grøn teknologi sammen med manglen på investeringer i energirenoveringer viser, at regeringen har opgivet at skabe grønne jobs.
Regeringen ser med sit nye finanslovforslag ud til at have droppet alle ambitioner om at støtte grøn teknologi og dermed at skabe nye grønne arbejdspladser i Danmark. Der er indtil videre afsat 50 millioner kroner til området. Det er en tiendedel af, hvad der er afsat til området i år, erfarer dagbladet Politiken. Dansk El-Forbund kalder det for en falliterklæring.

- Hvis investeringerne i grøn udvikling bliver skåret ned til en tiendedel af i år, så er det en ren falliterklæring af regeringen. Det er nu, der er brug for arbejdspladserne. Det er nu, ledige hænder med den nødvendige ekspertise og know-how står klar. Vi uddanner og efteruddanner blandt andre flere elektrikere med energispecialer nu end nogensinde før. Skal de blot uddannes til et område, der ikke er penge i eller politiske ambitioner inden for, spørger formand for Dansk El-Forbund, Jørgen Juul Rasmussen, retorisk.

Sætter position over styr
Pengene til grøn udvikling har været med til at støtte fremkomsten af danske teknologier og små og mellemstore virksomheder udviklingsarbejde og produktion. I lande som Sverige, Tyskland og England satser man modsat Danmark massivt på området.

- Denne historiske nedskæring sker samtidig, at Danmark er godt med på området for grøn teknologi. Det er en position, vi også risikerer at miste, ligesom vi risikerer at miste specialuddannet arbejdskraft og nichevirksomheder på gulvet. Det her er et tegn på at Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti stort set har opgivet at skabe grønne jobs i Danmark, påpeger Jørgen Juul Rasmussen.

Han pointerer desuden, at regeringens nedskæringer på investeringerne til grøn udvikling falder sammen med, at regeringen har nedprioriteret investeringer i energirenoveringer.

- Dermed er der to af de store grønne områder, hvor udviklingen er sat i stå, hvilket koster vigtige jobs herhjemme, siger Jørgen Juul Rasmussen

Stadig lille håb forude
Der er dog stadig en mulighed for, at der kan komme flere penge til udviklingen af grøn teknologi på finanslov 2012.

Sidste år blev en stor del af pengene til området fra den såkaldte globaliseringspulje ifølge klima- og energiminister, Lykke Friis (V), nemlig først afsat under selve forhandlingerne om finansloven.

Puljen er imidlertid i år skåret ned til 700 millioner kroner. Det er halvdelen af puljens størrelse sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094