23948sdkhjf

Hydrogendreven generator levere strøm til Smukfest

Den hollandske generatorvirksomhed Bredenoord leverer strøm til lys og hårtørrere ved Smukfest i Skalderborg såkaldte badeANDstalt med en hydrogendrevne generatorer.
Beskidte og svedende festivalgæster ved årets Smukfest i Skanderborg, kan de søge mod badean(d)stalten og blive vasket rene. Der vil der i år være et eksempel på, hvordan man kan producere og anvende bæredygtig, mobil strøm.

Det er den hollandske generatorvirksomhed Bredenoord, der står bag energiforsyningen til badefaciliteterne. Kernen i energiforsyningen er den hydrogendrevne generator Purity, som genererer 5 kilowatt energi og fungerer ved, at brændstofceller producerer elektricitet, varme og vand gennem en elektrokemisk reaktion mellem hydrogen og oxygen fra luften. Purity producerer elektricitet uden at afgive skadelige emissioner såsom CO2, finstof, sod eller NOx.

Rene løsninger
Bredenoord er den første virksomhed til at anvende teknologien bag generatorer med brintbrændstofcelle i mobile energiløsninger.

- Vi fortsætter også arbejdet med at finde intelligente løsninger, der kan spare brændstof, og som kan gøre eksisterende løsninger endnu renere. Det er meget positivt, at Smukfest har truffet et bevidst valg om at arbejde sammen med Bredenoord om dette, siger den administrerende direktør i Bredenoord, Jaap Fluit.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078