23948sdkhjf

Energi Viborg og Viborg Fjernvarme indgår forlig

Energi Viborg og Viborg Fjernvarme har indgået forlig i den fejlslagne geotermisag i Kvols.

Forliget omhandler betaling af de 7,5 mio. kr., der ifølge en afgørelse fra Forsyningstilsynet i 2018 ikke kan indgå i varmeprisen.

Forliget sparer begge parter for yderligere udgifter til advokater.

Det oplyser Energi Viborg i en pressemeddelelse. 

Viborg Fjernvarme vil i henhold til forliget afholde 6,3 mio. kr., mens Energi Viborg afholder de resterende 1, 2 mio. kr., og dermed er sagen endeligt afsluttet.

- Et forlig er for at få lukket denne sidste del af geotermisagen det bedste – for netop at undgå yderligere omkostninger på advokater til sagen, siger formand for Viborg Fjernvarme Kristian Brøns Nielsen.

Han glæder sig over, at man med forliget nu endelig kan lægge geotermiprojektet i Kvols bag sig. Nu gælder det om at se fremad ikke mindst på grund af dannelsen af det nye fælles varmeselskab i Viborg.

Han bakkes op af formanden for Energi Viborg Kraftvarme, Allan Clifford Christensen.

- Jeg er tilfreds med at kunne lukke sagen endeligt med et forlig – dels af økonomiske årsager men også fordi håndteringen af fremtidens varme i Viborg på den baggrund kan komme videre uden at have skygger fra fortiden hængende over sig, siger Allan Clifford Christensen.

Forsyningstilsynet afgjorde i december 2018, at 152,5 mio. af udgifterne til geotermisagen kan betegnes som udgifter til efterforskning/undersøgelser, hvorfor de udgifter må indregnes i varmeprisen.

Tilbage var fordelingen af 7,5 mio. kr., som ikke var indregningsberettigede, som Energi Viborg og Viborg Fjernvarme nu har indgået forlig omkring afholdelsen af.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094