23948sdkhjf

Sådan betaler Verdo 234 millioner tilbage til forbrugerne

- Fjernvarmeselskabet Verdo Varme i Randers skal sende ca. 234 mio. kr. retur til forbrugerne. Dette kan ske ved at sætte den fremtidige pris på fjernvarme ned.

Sådan lød det fra Forsyningstilsynet tidligere på måneden, efter tilsynet havde vurderet tre forskellige modeller for tilbagebetaling af de 234 millioner kroner, som Verdo uretsmæsssigt har opkrævet hos forbrugerne til forrentning af selskabets indskudskapital fra 2000 til 2005.

Forsyningstilsynet vurderede i øvrigt at de to andre modeller var urimelige for kunderne og alt for omkostningsfulde.

Fjernvarmetakster sættes ned
På et ekstraordinært møde i går skulle repræsentantskabet i Verdo pege på én af de tre modeller for tilbagebetaling.

De valgte samme metode som Forsyningstilsynet.

- Vi er tilfredse med repræsentantskabets beslutning. Det har været en vigtig proces at få afklaret de alternative muligheder for at betale beløbet tilbage. Nu er vi glade for, at der er truffet en beslutning, så varmeforbrugerne ved, hvad de kan forvente sig i de kommende år, siger Torben Høeg Bonde, bestyrelsesformand i Verdo.

Fjernvarmetaksten reduceres fra 1. juli 2019, sådan at en husstand på 130 kvadratmeter sparer ca. 2.650 kr. mere årligt, og en husstand med lejlighed på 75 kvadratmeter sparer ca. 2.200 kr. mere årligt.

Anbefalet og godkendt af Forsyningstilsynet
I forbindelse med tilbagebetalingen har Verdo bedt Forsyningstilsynet om at vurdere tre modeller:

1. Tilbagebetalingen bliver afviklet ved reduktion af fremtidige takster de næste tre år.
2. Tilbagebetalingen bliver afviklet ved at finde de kunder, der konkret har betalt for meget i perioden, og ved at sende et kontantbeløb til disse kunder.
3. Tilbagebetalingen bliver afviklet ved at sende et kontant beløb til nuværende kunder.

Efter Forsyningstilsynets vejledning er takstreduktion over de kommende tre år fortsat den bedste og godkendte model. Omkostninger ved at finde de oprindelige kunder (model 2) var urimeligt høje. Model 3 er heller ikke gangbar, da Verdo skal afregne direkte med sine kunder med en måler, hvorfor Verdo ikke må sende penge direkte retur til eksempelvis et boligselskabs lejere uden om en fælles målerinstallation.

Kilde: Verdo

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094