23948sdkhjf

Bladt Industries vinder amerikansk havmølle-ordre

Havvind har været på dagsordenen i USA i årevis, og Bladt Industries har de seneste år forberedt sig på at træde ind på et nyt amerikansk marked.

Nu kommer den første fuldskala havmøllepark, og Bladt Industries er blevet valgt af Vineyard Wind som leverandør til projektet. Det oplyser den nordjyske stålvirksomhed i en pressemeddelelse.

- Vi er beærede over, at ejerne og partnerne bag Vineyard Wind har valgt Bladt Industries som leverandør. Aftalen kan blive et springbræt for Bladt Industries, da det amerikanske havvindmøllemarked er et prioriteret marked med et enormt potentiale, og vi ser denne kontrakt som en forudsætning for vores videre udvikling på det amerikanske marked, siger Klaus Steen Mortensen, CEO, Bladt Industries.

Kontrakten er en EPC-kontrakt, der omfatter engineering, indkøb og opførelse af en 3.000 tons offshore transformerstation og et 1.500 tons jacket fundament. Bladt Industries vil gennemføre projektet i tæt samarbejde med Semco Maritime og ISC Engineering. Designet er allerede i gang ved ISC Engineering, og det elektriske system udføres af Semco Maritime.

Bladt Industries har spillet en stor rolle på det europæiske havvindmøllemarked og har i årenes løb etableret produktion i en række lande. Bladt Industries vil nu overføre erfaringer og knowhow inden for komplekse stålkonstruktioner til offshore vindmarkedet til det amerikanske marked og vil anvende Vineyard-projektet til at vinde fodfæste på det gryende amerikanske offshore-marked:

- En offshore transformerstation er hjertet i en havvindmøllepark, da den skaber forbindelse mellem møllerne og elnettet. Vi vil engagere lokale virksomheder som partnere eller underleverandører. Det er en vigtig del af vores strategi for en øget tilstedeværelse på det amerikanske havvindmøllemarked, forklarer Nils Overgaard, chief sales officer hos Bladt Industries.

Vineyard Offshore Wind Farm på 800 MW vil blive placeret godt 20 km syd for Marthas Vineyard og godt 55 km ud for den amerikanske østkyst ved Massachusetts. Efter idriftsættelse vil parken levere energi til mere end 400.000 amerikanske boliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172