23948sdkhjf

Eks-energiminister formand for energiklyngen House of Energy

Lykke Friis tiltræder som formand for energiklyngen House of Energy med base i Aalborg.

House of Energy er en fusion af flere klynger, som har samlet aktører fra hele energibranchen.

I det nationale erhvervsfremmesystem skal landets klynger i løbet af næste år konsolideres til én national klynge pr. dansk styrkeposition. Hos House of Energy er man overbevist om, at energi bliver en af de 10 styrkepositioner, hvorfor House of Energy er klar til at indgå i en ny, stærk klyngeorganisation, hvor alle er med.

- House of Energy søger fortsat stærk konsolidering til én stærk, national energiklynge, og nu styrker vi bestyrelsen med Lykke Friis som formand. Vi forventer, at Lykke med sit engagement og sine mange forbindelser på området vil bidrage til en samlende og inkluderende proces til gavn for en ny samlet energiklynge, fortæller Preben Birr-Pedersen, CEO & Cluster Manager i House of Energy.

For den tidligere minister kommer det inkluderende og samlende også til at spille en vigtig rolle i arbejdet som formand.

- Jeg ser meget frem til dialogen med energiindustrien og de danske universiteter og håber at kunne bidrage til en vigtig proces, hvor vi i endnu højere grad får samlet kræfterne inden for sektoren. Energi og klima kommer blot til at fylde endnu mere på verdensplan, og er her det vigtigt, at vi ruster os yderligere, siger Lykke Friis.

Foreningen House of Energy blev etableret formelt 8. januar sidste år og har erhvervschef i Aalborg Kommune Tonny Skovsted Thorup som formand frem til sommerferien. Han fortsætter i bestyrelsen, når Lykke Friis bliver formand. 

Fakta om Lykke Friis

Lykke Friis er tidligere Klima- og Energiminister og prorektor på Københavns Universitet.

Hun arbejder i dag som udenrigskorrespondent i Berlin for Berlingske.

Hun er tillige formand for en række tænketanke og medlem af blandt andet Rockwoolfondens bestyrelse.

Hun var tidligere været i bestyrelsen for Velux og Vestas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094