23948sdkhjf

Ærø Kommune indgår forlig med Søby Værft om 'Ellen'

Endnu engang er et bump blevet ryddet af vejen for, at elfærgen 'Ellen' kan komme i drift – og endnu engang er der et lille bump tilbage, før de første passagerer kan komme ombord.

Det bump, der nu er væk, gælder den strid mellem Ærø Kommune og Søby Værft, som fik sidstnævnte til at tilbageholde færgen, indtil en løsning var fundet. Striden drejede sig om ekstraordinære omkostninger, som værftet har haft under konstruktionen af 'Ellen' på grund af forsinkelser og ændringer undervejs i det langstrakte projekt. 

Løsningen blev, at Ærø Kommune har indvilliget i at betale 8,8 mio. kr. "til endelig afgørelse", skriver E-Ferry i en pressemeddelelse. 

Det er dog endnu ikke muligt at sætte en dato på, hvornår 'Ellen' kan overdrages til Ærøfærgerne. For el-færgen mangler stadig den endelige godkendelse fra Søfartsstyrelsen, da der under den sidste prøvesejlads blev observeret et muligt problem med kommunikationen med eller styringen af en hovedmotor.

Danfoss Editron, som har udviklet og leveret både motorer og de omkringliggende systemer, har ifølge E-Ferry arbejdet på højtryk for at identificere og løse det opståede problem. Men det er altså endnu ikke muligt at sige præcis, hvornår resultatet kan præsenteres for Søfartsstyrelsen, så el-færgen kan få sine papirer klar og dermed afleveres til Ærøfærgerne.

Først derefter kan Ærøfærgerne påbegynde træningssejlads, så de kan få tilladelse til at sejle med passagerer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08