23948sdkhjf

Nødstrøm til Middelgrundsfortet fragtet ind på en rulleskøjte

PM Energi i Brønderslev har blandt andet leveret nødstrømsløsninger til Nyt Herlev Hospital og til Sygehus Sønderjylland i forbindelse med udbygningen i 2014 og den forsatte udvidelse her i 2019.

Nu har selskabet leveret en nødstrømsløsning i en helt anden boldgade.

Det drejer sig om nødstrømsløsningen til Middelgrundsfortet i København. Den lille ø hed tidligere Københavns Befæstning og var et af de største fæstningsværker i Europa, men ejes i dag af Det Danske Spejderkorps og går under navnet Ungdomsøen.

Selvom der er tale om et forholdsvist lille anlæg på 200 KVA, så er det dog en opgave af de mere indviklede.

- Lige meget hvordan man vender og drejer det, og hvad man gør, så har de ikke sparet på murstenene derovre, fortæller salgsingeniør Ib Christiansen fra PM Energi.

Netop de mange mursten og de trange mandskabsgange betød, at selskabet, ud over de åbenlyse udfordringer med at skulle hejse anlægget over på en båd og efterfølgende transportere det ud midt på Øresund, også blev udfordret på installationen.

- Vi skulle have vores generatoranlæg ind midt i hele bygningsværket. Der var derfor udfordringer med at få røggassen ud og luft både ind og ud igen. For ikke tale om selve anlægget. Vi måtte skille det ad i mange dele og fragte det ind på en rulleskøjte, og derefter samle det igen, fortæller Ib Christiansen.

Røggas ud
Ombygningen af Middelgrundsfortet til en ungdomsø er overvejende baseret på frivillig arbejdskraft. Derfor har PM Energi haft hjælp fra en masse frivillige rådgivere blandt andet fra Det Danske Spejderkorps.

- Der var et par stykker, der vidste en hel del om nødstrøm, så nu har vi de rette løsninger. Blandt andet hvor slanger og rør fører røggassen ud, mens en masse ventilation på fortet sikrer, at der sendes luft ind og hives ud igen, fortæller Ib Christiansen.

Anlægget fra PM Energi er som sagt et nødstrømsanlæg. Det betyder, at der kun skal fyres op under anlægget, når forbindelsen til land ryger sig en tur.

- Middelgrundsfortet er lige koblet på landforsyning, men da anlægget startede op fungerede det som strømforsyning. Planen er, at der skal være en masse overnattende gæster på fortet. Derfor er det hensigtsmæssigt at der skal være en forbindelse til land. Så nu er det kun nødstrøm igen, siger Ib Christiansen. 

I videoen kan du se lidt om processen med at omdanne et fort til en ungdomsø - og lidt om hvordan man bygger på et fort - Videoen er produceret af TV2 Lorry

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11