23948sdkhjf

Aarhus Havn bringer landstrøm, sol og vind i spil

Energiselskabet Nrgi og Aarhus Havn har netop indgået et samarbejde, der skal gøre Aarhus Havn og dermed også Aarhus by mere bæredygtig.

Omdrejningspunktet i aftalen er grøn strøm fra sol og vind samt udvikling af andre energiløsninger på havnen, skriver Aarhus Havn i en pressemeddelelse.

- Aarhus Havn understøtter FN’s verdensmål, og vi har bl.a. valgt at sætte ekstra fokus på Bæredygtig Energi (SGD 7) understøttet af Partnerskaber (SGD 17). Vi vil gerne gøre det konkret og handlingsorienteret og har derfor besluttet at få afklaret, hvilke bæredygtige muligheder og tiltag, der både teknisk og økonomisk kan realiseres, og vi tror, at det gøres bedst i et samarbejde med Østjyllands største energiselskab, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen i en pressemeddelelse.
Landstrøm, solceller og vind

Indledningsvist vil Nrgi og Aarhus Havn se på mulighederne for at forsyne landstrømsanlæggene til skibe og andre strømforbrugende aktiviteter med strøm fra solceller på havenens tage eller vindmøller.

Desuden vil man undersøge mulighederne for at etablere og optimere andre bæredygtige energiløsninger på havnen.

Endelig har Aarhus Havn et ønske om at gøre det lettere og omkostningseffektivt for virksomhederne på havnen at anvende bæredygtig strøm i den daglige drift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094