23948sdkhjf

Energiselskab afskediger 200 i Esbjerg

Total E&P Danmark har netop offentliggjort planer om at omstrukturere sin danske olie- og gasvirksomhed i Esbjerg.

- Desværre betyder ændringerne, at en række værdsatte kolleger vil forlade os. I løbet af denne vanskelige proces vil vi gøre vores bedste for at yde support til de berørte medarbejdere. Vi vil bestræbe os på at reducere afskedigelser ved at tilbyde vores medarbejdere alternative jobs inden for Total-Gruppen, siger Patrick Gilly, administrerende direktør for Total’s aktiviteter i den danske Nordsø i en pressemeddelelse.

Der er i øjeblikket omkring 1.500 medarbejdere i Total E&P Danmark med base i Esbjerg, og op til 200 medarbejdere og et antal eksterne konsulenter forventes at forlade organisationen som følge af omstruktureringen.

Mere fokuseret struktur
Reorganiseringen i Ebsjerg vil give en enklere og mere fokuseret struktur og har til formål at forbedre selskabets konkurrenceevne i den danske del af Nordsøen.

Beslutningen om at transformere organisationen skal ses i lyset af en midlertidig nedgang på 40 pct. af Totals danske nordsøproduktion grundet den kæmpemæssige ombygning af Tyra-platformene. Produktionen fra Tyra-felterne lukker ned i slutningen af 2019, og starter op igen i 2022.

- Vi ser et interessant potentiale i Danmark, og vi ønsker at blive mere konkurrencedygtige for fortsat at udvikle potentialet i den stadig mere udfordrende danske undergrund på en bæredygtig måde. Den reorganisering, vi har annonceret i dag, vil ændre vores måde at arbejde på, så vi kan producere mere effektivt og bedre udnytte vores talentfulde medarbejderes færdigheder og innovationsevne - samtidig med at vi fortsat fokuserer på sikkerhed og miljøpåvirkning, siger Patrick Gilly.

Omstruktureringen i Esbjerg sker i henhold til reglerne i Lov om Masseafskedigelse og følger dansk lovgivning. Planerne blev meddelt i dag til Totals medarbejdere baseret i Esbjerg samt til dem der arbejder offshore på anlæggene i den danske Nordsø.

Totals organisation i København, som er hjemsted for ledelsen af Nordsø- og Rusland regionen, teknologi- og supportfunktioner samt Marketing & Service for de nordiske lande, vil ikke blive påvirket.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rejsegilde i Biofos: Tættere på mere biogas og renere spildevand
2022 er en saga blot: Nye døre har åbnet sig for Dall Energy
Energinet har 100 store udbygnings- og investeringsprojekter på vej
Ørsted indgår partnerskab om irsk havvindaftale
Solbeskinnet byggestart på supersygehus’ kølecentral
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093