23948sdkhjf

Dansk suntracker indtager Sylt

Tidligere på året kom det frem at solarselskabet Scandimir havde indgået et samarbejde med Energieversorgung Sylt (EVS).

Parterne skulle undersøge mulighederne for, at Scandimirs suntracker Aurora kunne opstilles i en mini-udgave af en spejlhave på EVS’ egen grund ved fjernvarmeværket i hovedbyen Westerland.

 Nu har parterne taget den lidt længere.

I denne uge er der nemlig indgået en skriftlig aftale om, at Aurora opstilles på Sylt i foråret 2020.

Opstillingen bliver et udstillingsvindue til hele det tyske marked.

 - ScandiMir-teamet glæder sig til at se de første Aurora’er på det tyske marked og til at fortsætte det inspirerende samarbejde med Energiversorgung Sylt om vor fælles vision om en grønnere energiproduktion, siger administrerende direktør hos Scandimir  Carsten Boye Bisonnel.

En stor uge
Lige præcis denne uge vil markere sig som noget særligt hos Scandimir. Ikke alene på grund af aftalen med EVS, men på grund af resultaterne i den rapport, som Rambøll netop har udarbejdet for Scandimir om solarsystemet Aurora.

Rambøll har i rapporten analyseret markedspotentialet for Aurora og sammenlignet suntrackeren med plane solfangere på markedet.

Her får Aurora rosende ord med på vejen.

- Aurora producerer derfor markant større energimængde over dagen og på årsbasis i forhold til de stationære plane solfangere. Samtidig vurderes Aurora at have brede anvendelsesmuligheder og kan med fordel anvendes inden for både opvarmning og køling. Aurora kan med fordel supplere teknologier som plane solfangere, luft-til-vand-varmepumper, halmfyr samt biomasse, er blot nogle af de konklusioner Rambøll er kommet frem til i sin rapport.

- ScandiMir-teamet er naturligvis utrolig glade for de konklusioner Rambøll er nået frem til - og der ligger en stor tryghed både for os og vores kunder i, at systemet og dets funktioner igen er blevet tryk-testet og verificeret, siger Carsten Boye Bisnonnel og tilføjer: 

- Vi er særligt optaget af de muligheder rapporten fremhæver, omkring at kombinere de forskellige energiteknologier på markedet med Aurora, såsom varmepumper, plane solfangere, biomasse, etc.  Vi tror på, at vi kan skabe stor værdi og de bedste løsninger for kunderne ved at kombinere energiteknologier, der dækker deres behov året rundt. Der er ingen tvivl om, at Danmark vil stå stærkere som brand i udlandet, hvis vi formår at samarbejde i branchen mod helt nye konstellationer og løsninger til et givent kundebehov. Det håber vi at kunne bidrage til.

Rapporten 'F&U PROJEKT 2017-07 - Analyse af markedspotentialet for nyt solarsystem' kan læses på Scandimirs hjemmeside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109