23948sdkhjf

Endnu mere dansk solvarme på verdens tag

I december 2018 kunne den nordjyske solfangerproducent Arcon-Sunmark skrue op for varmen i den lille by Langkazi i Tibet. Et 22.000 kvadratmeter stor solfangerfelt med tilhørende damvarmelager på 15.000 kubikmeter blev taget i brug.

Nu kan Arcon-Sunmark igen stikke spaden i tibetansk jord.

Selskabet skal denne gang etablere et 34.650 kvadratmeter stort solfangerfelt inklusive en 15.000 kubikmeter stor akkumuleringstank i byen Zhongba, der er endnu mere fjernt beliggende end Langkazi, der med sin beliggenhed på det tibetanske plateau 4.600 meter over havets overflade, var mere end svært fremkommelig.

Men det har altså ikke afskrækket Arcon-Sunmark, der alt andet lige får et større logistisk puslespil at lægge.

Største i Tibet
Anlægget fra Arcon-Sunmark får en årlig produktion på 20.000 MWh varme og vil dække 90 pct af Zhongbas varmebehov med vedvarende energi. Det bliver dermed det største anlæg i Tibet.

Det er Arcon-Sunmark og kinesiske Sunrains jointventure Arcon-Sunmark Large-Scale Solar Systems Integration Co., der er totalleverandør på projektet. Udover solfangeranlægget og akkumuleringstanken skal Arcun-Sunmark stå for etableringen af netværk, tilslutning til bygninger og installation af radiatorer.

- Vi er meget stolte over at kunne påbegynde vores andet projekt i Tibet, Kina. Storskala solvarmesystemer er omkostningseffektive at vedligeholde og har en lang levetid selv under barske forhold. Det betyder, at afsidesliggende og i en nogen grad isolerede samfund på det tibetanske plateau opnår betydelige fordele ved projekter som dem i Langkazi og Zhongba, siger Aaron Feng Gao, adm. direktør, Arcon-Sunmark Large-Scale Solar Systems Integration Co.

Solvarmeanlægget i Zhongba er forberedt til en fase to med en udvidelse af solfangerfeltet med op til 50.000 kvadratmeter. Dette afventer dog de lokale myndigheders godkendelse.

Solpanelerne produceres i Vietnam

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074