23948sdkhjf

Lettelse i Herning: Årsagen til brinteksplosion fundet

I sidste eksploderede en brinttankstation i Sandvika nær Oslo.

Efter eksplosionen blev ti brinttankstationer i Norge lukket. Også Danmarks otte brinttanksstationer blev lukket ned, da de kommer fra samme leverandør som de norske. 

Nu har brintselskabet Nel, som har leveret tanktstationen, indledt en undersøgelse for at identificere årsagen til eksplosionen.

Det skriver Ingeniøren

En sky af brint
Den foreløbige undersøgelse, der er udarbejdet af Gexcon, afslører, at det var en sky af brint, der eksploderede i den fri luft. Brinten kom fra en lækage i den enhed midt i anlægget, hvor brinten opbevares.

Hvorfor skyen af brint blev antændt, og hvor og hvordan lækagen opstod, har man endnu ikke fundet ud af.

Ifølge en opdatering på Nels hjemmeside består den opbevaringsenhed, hvorfra lækagen stammer, af tanke og dele fra trediepartsleverandør. Den er nu flyttet fra tankstationen og skal undersøges nærmere.

Lettelse i Herning
Undersøgelsen fra Gexcon frikender i øvrigt begge ender af tankstationen. Det vil sige den ende, hvor en elektrolyseenhed producerer brint samt den ende, hvor blilisterne tanker.

Nel oplyser endvidere, at det ikke er selskabets kerneteknologier, der har været årsag til lækagen. 

Det har i følge AOH.dk fået en del mennesker i Herning til at ånde lettet op. Det er nemlig her tankstationens elektrolyse-enhed produceres, og den afdeling har siden eksplosionen været lukket ned. 

- Vi er glade for de foreløbige resultater, og vores elektrolyse-afdeling vil nu straks vende tilbage til 'business as usual', siger Jon André Løkke, administrerende direktør hos Nel. 

De norske og danske brinttankstationer forbliver lukkede under den resterende del af undersøgelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189