23948sdkhjf

Siemens styrker forretningen inden for vedvarende energi

Fra 1. oktober 2011 opdeler Siemens sine aktiviteter inden for vedvarende energi i to selvstændige enheder: Wind Power og Solar & Hydro.
Opdelingen af vedvarende energi i Siemens-regi sker for at skabe yderligere vækst.

- Vi skiller sol- og vindenergi ad, fordi de to markeder befinder sig på meget forskellige udviklingsstadier. I den nye enhed Solar & Hydro vil vi fortsætte med forskning og udvikling inden for solenergi for at styrke vores konkurrenceevne yderligere på det område. I vores eksisterende forretning inden for vindenergi vil vi fortsætte med industrialisering og internationalisering, siger Michael Suess, CEO for Siemens Energy Sector og tilføjer:

- Vi ønsker at fortsætte vores succes inden for vindenergi og dermed skabe grundlag for yderligere vækst.

Regionalisering skal bringe Siemens tættere på kunderne
I bestræbelserne på at komme tættere på kunderne vil regionalisering få en særlig betydning for Wind Power-divisionen.

Siemens vil derfor i fremtiden drive sin vindenergivirksomhed fra tre regionale forretningsenheder placeret i USA, Asien og Europa.

- Med det nye set-up ønsker vi at sikre, at vi kan fortsætte succesen med vores vindenergiforretning i fremtiden. Udgangspunktet er godt: Vi har en ordrebeholdning på næsten 11 milliarder euro og er verdens førende på markedet for offshore-vindmølleparker - det segment, der står for den hurtigste vækst. Vi ønsker også at fortsætte med vindmøller på land, siger Michael Suess.

Siemens planlægger at åbne produktions-sites i Canada, Storbritannien, Indien, Rusland og Brasilien for dermed at udvide sin markedsandel i nye lande.

Industrialisering af produktion og logistik
For at reducere omkostningerne til produktion af vindenergi vil Siemens fokusere på nye produkter og industrialisere produktion og logistik. Naceller produceres f.eks nu i én sammenhængende, kontinuerlig proces, og det samme er på vej i produktionen af vindmøllevinger.

For nylig installerede Siemens en prototype af den nye gearløse vindmølle på 6 megawatt og bebudede investeringer på 150 millioner euro i to nye R&D lokationer i Danmark. Sammen med innovation og industrialisering vil internationalisering af produktion og salg/marketing spille en vigtig rolle i Siemens strategi.

Dr. Felix Ferlemann, der hidtil har været leder af divisionen Chassis Systems i Benteler Automotive, bliver udnævnt til adm. direktør for Wind Power divisionen.

Samler sol og vand i Solar & Hydro
Siemens samler sine aktiviteter inden for sol- og vandkraft i divisionen Solar & Hydro.

På dette område fungerer Siemens som leverandør inden for store solarinstallationer (PV - photovoltaic) i megawatt størrelse. For nylig fik selskabet en minoritetsandel i Semprius, der udvikler højkoncentrerede PV-moduler. Inden for solenergi består udbuddet af produkter af mindre komponenter såsom solfangere og solfelter og op til komplette solvarmeanlæg.

Ud over løsninger til små vandkraftværker vil den nye division også omfatte Siemens andele i Voith Hydro (35 %), en af de førende leverandører i Hydro-sektoren, og i Marine Current Turbines (ca. 10 %), en pioner inden for energiturbiner til tidevandsstrøm.

Den nye enhed vil også være et kompetencecenter for udvikling af teknologier til lagring af strøm.

Den kommende adm. direktør for denne division er endnu ikke blevet udnævnt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109