23948sdkhjf

Solceller og rent vand til flodhestene i ZOO

Københavns Zoo og PKAs energifond SustainSolutions har indgået et nyt samarbejde.

Målet for samarbejdet er at reducere strømforbruget med tyve procent og vandforbruget med seks millioner liter vand i den 160 år gamle have.

Administrerende direktør i Zoo Jørgen Nielsen har i de seneste 18 måneder stået i spidsen for en omfattende transformation af gæsteoplevelsen i Zoo.

 - Restauranter, madboder, kaffe, is, indgangen, toiletter, legeplads – alt har fået en overhaling og et gevaldigt løft. Det giver glade gæster på den korte bane, men for mig er det helt afgørende, at vi også udvikler os med fornuft og omtanke for miljøet. Jeg er derfor glad for at vi i SustainSolutions har fundet en samarbejdspartner med sans for at sætte lige så ambitiøse klimamål som os – og med evnerne til at føre dem ud i livet, siger Jørgen Nielsen i en pressemeddelese.

Med SustainSolutions får København Zoo en fuld finansieret energirenovering på 12 millioner kr., der betales tilbage gennem energibesparelsen over 11 år. På den måde skal Zoo ikke have penge op af lommen, og når investeringen er betalt tilbage, går den fulde besparelse til København Zoo.

Flodheste, isbjørne og sæler
Energiprojektet hos København Zoo er gået i gang og allerede om kort tid kan man se de første resultater i flodhestehuset.

Her vil de besøgende nemlig få langt bedre kig til flodhestene, når de tonstunge dyr dykker ned og bevæger sig med lette, fjedrende spring hen over bunden af bassinet.

Der installeres nemlig et nyt rensningsanlæg, som øger kapaciteten, gør vandet renere og som i langt højrere grad gør det muligt at genbruge vandet.

Den klimabevidste besøgende kan desuden glæde sig over, at faciliteterne også vil blive energiforbedret hos isbjørnene og sælerne.

Besparelsen på 6 millioner liter vand svarer til det årlige forbrug hos 40 familier.

Solceller på alle bygninger
Den store besparelse på strøm skal primært findes ved at installere nye solcelleanlæg på tagene af en lang række bygninger.

- Der vil blive installeret ca. 10 mindre solcelleanlæg, blandt andet på taget af hovedindgangen og på dyreanlæggene, hvor elefanterne, girafferne, chimpanserne og næsehornene holder hjemme, oplyser SustainSolutions i en mail til Energy Supply.

Ambitionen er, at de nye energiløsninger skærer 20 pct. af Zoos samlede strømforbrug, hvilket svarer til strømforbruget i et villakvarter med over 100 parcelhuse.

Miljøet bliver hermed sparet for en CO2 udledning på over 170 tons om året. 

- Zoo kan sammenlignes med en lille landsby, og vi har på vores afgrænsede område både mulighed og ansvar for at gå forrest, når det gælder fremtidssikrede klimaløsninger og energiforbedringer. Med projektet her er vi godt på vej, og det er jeg selvfølgelig stolt og glad over, siger Jørgen Nielsen.

Energiprojektet hos København Zoo vil stå færdigt ultimo juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11