23948sdkhjf

Politikere trues på pengepungen af oliefirma

Et internationalt oliefirma vil gå langt for at få tilladelse til at etablere et benzindepot på det nordlige Amager. Så langt, at firmaet truer politikere fra fem partier på deres private pengepung, hvis de ikke giver tilladelse, skriver Politiken mandag.

Et flertal på fem partier på Københavns Rådhus har indtil videre blokeret for projektet, som skal ligge på den kunstige ø Prøvestenen. Ifølge partierne – SF, Konservative, Alternativet, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti – strider projektet mod byens plan om at blive CO2-neutral i 2025, fordi det vil føre til 70 daglige lastbilture gennem byens gader. Desuden vil det ødelægge mulighederne for at bygge op mod 15.000 boliger på et ubenyttet areal på størrelse med Indre Østerbro lige ved siden af det planlagte brændstoflager.

Men det tyskejede oliefirma Oiltanking A/S truer nu med at gøre politikerne personligt økonomisk ansvarlige. Det fremgår af en mail, som advokatfirmaet Kromann Reumert har sendt til politikerne på vegne af Oiltanking Copenhagen (OTC) med en protest mod politikernes blokering af projektet:

- Det er et hidtil uset tilfælde af politisk motiveret magtfordrejning, skriver Kromann Reumert på vegne af OTC, der mener at have retskrav på at etablere depotet.
Københavns to store røde partier, Socialdemokratiet og Enhedslisten, har stemt for at give OTC den ønskede tidsubegrænsede tilladelse. Partierne begrunder det med, at Prøvestenen er udlagt til den type formål i landsplanlægningen, og så kan kommunen ikke sige nej.

Men de fem mindre partier trodser den udlægning. Mette Annelie Rasmussen fra de radikale slår fast overfor Politiken, at benzindepotet er 'højst problematisk i en tid, hvor efterspørgslen falder på fossil energi'.

Karina Vestergaard Madsen (EL), som er Københavns fungerende borgmester for miljø og trafik, havde gerne set boliger på Kløverparken. Men hun holder fast i vurderingen fra hendes forvaltning om, at det 'ikke holder i byretten' at nægte tilladelse til benzindepotet, og at det heller ikke lader sig gøre kun at give en tidsbegrænset tilladelse, siger hun til Politiken.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078