23948sdkhjf

Vestas gearer op i Rusland

Den danske vindmølleproducent har underskrevet en ikke-bindende aftale – et såkaldt memorandum og understanding – med det russiske selskab Rusnano.

Ifølge aftalen skal parterne undersøge muligheden for både lokal produktion af vindmøller, og at Rusnano kan levere teknologi til brug i Vestas’ møller.

- Vi fortsætter med at styrke vores førende position i Rusland sammen med Rusnano, og dagens memorandum of understanding understreger vores langsigtede forpligtelse til at lede ekspansionen af vedvarende energi i Rusland. Aftalen er yderligere et eksempel på, hvordan Vestas arbejder med partnere som Rusnano på at udvikle løsninger, der er gavnlige for lokalsamfund gennem investeringer og job, mens de samtidig driver den grønne omstilling, siger Anders Runevad, CEO hos Vestas.

Aftalen kommer, efter Vestas tidligere er trådt ind som teknologipartner i Wind Energy Development Fund, som er etableret af Rusnano og det finske selskab Fortun. Fonden har allerede forpligtet sig til at opføre 2 GW vindmøllekapacitet i Rusland inden 2023 og er på udkig efter flere projekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235