23948sdkhjf

Dong køber partner ud af oliefelt

Energiselskabet har indgået en aftale med licenspartneren Noreco om, at Dong Energy med virkning fra 1. juli 2011 overtager Norecos ejerandel af Siri-feltet.
Dong betaler Noreco 70 mio. kr. og bliver dermed eneejer af feltet. Aftalen er betinget af de sædvanlige myndighedsgodkendelser, og alle forhold om aftalen forventes at være endeligt afklaret inden årets udløb.

Aftalen indebærer, at Dong Energy i overensstemmelse med Noreco kan fortsætte og fuldt ud gennemføre arbejdet med reparationen af de revner, der blev konstateret i dele af platformens undersøiske struktur i 2009, så platformen kan drives videre på en sikker og forsvarlig måde.

Kan stadig sælge til tredjepart
Aftalen vil have virkning fra 1. juli 2011, men i perioden frem til 30. august 2011 kan Noreco vælge i stedet at sælge deres ejerandel eller en del heraf til en tredjepart, som i så fald vil overtage samtlige af Norecos rettigheder og pligter, herunder være forpligtet til at dække andelens part af udgifter til reparationsarbejdet.

- Vi er tilfredse med at have fået en konstruktiv aftale på plads, så vi kan gennemføre den reparation, vi anser for nødvendig for at kunne producere fra Siri-feltet og dets forbundne satellit-felter på sikker vis mange år fremover, siger Søren Gath Hansen, executive vice president i Dong Energy.

Aftalen om at overtage Norecos ejerandel af Siri-feltet omfatter ikke satellit-felterne udenfor Siri-licensen. I 2010 producerede Siri-feltet 1,8 mio. tønder olie inklusiv Stine-feltet, som er en satellit til Siri indenfor Siri-licensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126