23948sdkhjf

Efter tre-cifret million-overskud: Biogasselskab går i nul næste år

2018 var et begivenhedsrigt år for Nature Energy.

Selskabet købte en anden dansk biogasekspert Xergi. Samtidig solgte selskabet  60.000 naturgaskunder til Energi Fyn. Derudover fortsatte Nature Energy med at åbne anlæg flere steder i Danmark, hvilket også er ambitionen for indeværende år.

Af regnskabet fremgår det at netop købet af Xergi og kundesalget har fået stor betydning for bundlinjen.

Det samlede resultat for koncernen er 171 millioner kroner efter skat mod 46 millioner kroner efter skat sidste år. Overskuddet skyldes primært salget af naturgaskunderne.

- Resultatet for 2018 er helt som ventet og dermed tilfredsstillende. Vi er glade for, at vi i 2018 kunne oprette 36 nye arbejdspladser. Med købet af Xergi og salget af markedsforretningen står vi nu med en virksomhed, der er 100 pct. fokuseret på biogas, som vi er overbeviste om er en vigtig del af den grønne omstilling og rummer et stort eksportpotentiale for Nature Energy og Danmark, siger Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy.

Hele overskuddet for 2018 bliver investeret i udbygning af eksisterende og opførelse af nye biogasanlæg i de kommende år.

Biogasdelen trækker ned
Mens det samlede resultat for Nature Energy altså var positivt, trak biogasdelen af virksomheden i den anden retning. Her hentede Nature Energy sig et underskud på ca. 104 mio. kr.

Dette skyldes, at Nature Energy er i en fase, hvor virksomheden investerer massivt i udvikling og opførelse af biogasanlæg, stærkt støttet af kapitalindskud fra de nye ejere, ligesom der har været ekstraordinært høje transaktionsomkostninger.

- Vi har nu ni helt færdige anlæg fordelt over Jylland og Fyn, og vi er i gang med at bygge flere. Vi investerer altså massivt i biogasanlæg og den grønne omstilling, og vi forventer, at vi i fremtiden kan bringe omkostningerne så langt ned, at biogasforretningen giver overskud – også med væsentligt mindre offentlig støtte. Men de kommende år har vi brug for støtte, ligesom virksomheder indenfor sol- og vindenergi havde det i begyndelsen og har fået det i årtier, siger Ole Hvelplund.

Ole Hvelplund forventer, at man for indeværende regnskabsår, altså 2019, rammer et resultat efter skat på et rundt nul.

Det skyldes blandt andet, at det ekstremt gode resultatet i 2018 er præget af engangsindtægten fra salget af naturgaskunderne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078