23948sdkhjf

De skal levere køl og nødstrøm til Sjællands Universitetshospital

I december 2018 blev nødstrømsanlæg og køleanlæg på det fremtidige Sjællands Universitetshospital i Køge sendt i udbud.

Nu har Region Sjælland sat navn på de leverandører, der skal levere nødstrømsanlæg og fjernkølingsanlæg til hospitalets energicentral.

Til nødstrømsanlægget er Coromatic A/S den valgte leverandør, og på fjernkøleudbuddet er det Frederiksberg Fjernkøling, der har vundet udbuddet.

På nødstrømsanlægget var det konkurrerende tilbud fra PM Energi og på køleudbuddet var de øvrige indkomne tilbud fra A-Comfort og Bravida Danmark.

- Det har været et kompetent felt af bydende, vi har haft på begge udbud - og en meget konstruktiv dialog i processen, siger projektchef Jens Peter Nielsen fra Region Sjælland.

Driften ligger hos leverandøren
De indkomne tilbud ligger inden for den budgetterede anlægsramme.

På køleanlægget har der dog været særligt fokus på driftsomkostningerne, da dette skal drives af den eksterne leverandør.

- Det har fordele at lægge driften hos leverandøren, da løsningen vil blive vedligeholdt af eksterne ressourcer, der allerede er eksperter i at drive og vedligeholde et køleanlæg, siger projektdirektør Helle Gaub, fra Region Sjælland og tilføjer:

- Vi kan dermed holde fokus på vores kerneopgaver, som er at tage os af patienterne. Vi behøver ikke udvikle specialkompetencer indenfor drift af køleanlæg i hospitalets driftsorganisation.

Leverancerne fra energicentralen vil være klar, når den første sengebygning står klar i sommeren 2021.

Det samlede anlægsbudget for energicentralen på Sjællands Universitetshospital er 68 millioner kroner.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109