23948sdkhjf

Nyt kraftvarmeværk vil øge importen af skrald

Allerede nu er der mangel på affald hos flere kraftvarmeværker. Den tendens bliver værre, hvis et nyt værk ved Kjellerup bliver bygget.
Energistyrelsen har givet grønt lys for det nye kraftvarmeværk ved Kjellerup, men flere konkurrenter mener, at tilladelsen er givet på baggrund af uholdbare beregninger af affaldsmængden i det vestjyske.

- Det, der er ved at ske, er samfundsøkonomisk dumt. Som udgangspunkt står vi med for lidt affald til at sikre forsyningen til de eksisterende forbrændingsanlæg. Hvis anlægget i Kjellerup bygges, vil vi årligt komme til at mangle yderligere 190.000 tons, siger direktør for affaldsselskabet Nomi, Palle Meng, til Jyllands-Posten.

Intet problem at importere
Hos det fælleskommunale affaldsselskab L90, der skal levere affald til det nye kraftvarmeværk, mener direktør Flemming Christensen, at der er affald nok i regionen til at understøtte det nye værk, og viser det sig ikke at holde vand, ser han ikke noget problem i at importere.

- I den situation kunne jeg godt finde på at skaffe noget fra udlandet. Det er en winwin-situation. For det løser jo også et problem for dem, som vi henter fra. Man skal tænke på, at når man kan hente noget i udlandet, skyldes det, at man ikke lokalt har opført forbrændingsanlæg, siger han til Jyllands-Posten.

Allerede nu arbejder flere kraftvarmeværker og affaldsselskaber på at importere affald fra udlandet. Refa i Nykøbing Falster hentede som de første i landet for tre måneder siden affald i Tyskland, og derudover har blandt andet Måbjergværket ved Holstebro planer om at hente affald i Storbritannien.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094