23948sdkhjf

Udlandet vilde med dansk fjernvarme

Forventningerne til eksporten af fjernvarme-teknologi opjusteres nu med mere end 1 milliard.
Nye tal fra Dansk Fjernvarmes Eksportråd (DBDH) viser, at den samlede eksport af fjernvarmeteknologi rundede 6 mia. kr. i 2010. Dermed har væksten været nærmest eksplosiv de seneste år, og den tendens ser ud til at fortsætte.

- Branchen vokser i både Danmark og uden for landets grænser. Den oplever stigende efterspørgsel, som blandt andet kan begrundes i anerkendelsen af Danmark som verdens førende inden for fjernvarme, siger Jes B. Christensen, der er direktør i DBDH, til Børsen.

Flere ansatte i de kommende år
Den kraftige vækst får derfor DBDH til at opjustere sine forventninger til fremtiden. Tidligere har man kalkuleret med en eksport på 6 mia. kr. i 2015, men skønnet hedder nu 7,6 mia. kr. I 2020 ventes branchen at eksportere for 10,3 mia. kr.

Den kraftige vækst smitter også af på beskæftigelsen. På trods af finanskrise og outsourcing af produktion har fjernvarmebranchen fastholdt en beskæftigelse på ca. 9.000 medarbejdere de seneste år. Det tal ventes at stige til 11.000 i 2020.

Jes B. Christiansen tilskriver blandt andet de flotte eksporttal et godt lobbyarbejde, der har fået Det Internationale Energi Agentur til at fokusere mere på fjernvarme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078