23948sdkhjf

Svendborg Fjernvarme klar til at købe lukningstruet affaldsværk

For et år siden stemte byrådet i Svendborg Kommune for en lukning af det affaldsfyrede kraftvarmeværk i Svendborg i 2024. Det har siden vist sig ikke at være så nemt. Og nu har en køber meldt sig på banen. 

Det skriver Fyens.dk

Svendbog Fjernvarme har henvendt sig til kommunen, blandt andet for at få oplyst en pris og en mulig overtagelsesdato. 

Samtidig vil fjernvarmeselskabet have styr på de juridiske konditioner ved en eventuel overtagelse af værket. Svendborg Fjernvarme for sin part ønsker at overtage en rømmet grund og en bygning, der er ryddet for kraftvarmeværkets installationer.

Svendborg Fjernvarme har nemlig ingen planer om at fortsætte affaldsforbrændingen.

- Vi ønsker en pris på en tom bygning, og vi har blandt andet planer om at installere yderligere en varmtvandsbeholder, udover den vi allerede har i bygningen, siger bestyrelsesformand for Svendborg Fjernvarme, Jørgen Lindegaard.

Jørgen Lindegaard fortæller, at den gamle kraftværksbygning også kan bruges til det 15 MW store varmepumpeanlæg, som der er planer om at opføre. Området uden for bygningen vil fjernvarmeselskabet bruge til de luftkølere og kondensatorer, som skal bruges til varmepumpeanlægget.

Svendborg Fjernvarme må dog væbne sig med tålmodighed, da Svendborg Kommune er ved at færdiggøre en analyse af fremtidens affaldsmængder og mulighederne for at lukke det affaldsfyrede kraftvarmeværk.

Formand for kommunens miljø- og naturudvalg Bruno Hansen fra SF påpeger, at det kan blive svært at lukke værket lige med det samme, da der ligger en gæld på 80 millioner kroner, som skal afdrages, før værket kan lukke.

Det betyder, at værket i givet fald ville skulle køre helt frem til 2024.

Analysen forventes at være færdig til september, hvorefter politikerne kan tage en beslutning. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078