23948sdkhjf

Horn Rev 1: Fra fiasko til succes

Den stærkt skandaleombruste havvindmøllepark lever i dag op til alle forventninger. for producenten Vestas har lærepengene været dyre, men givtige.
Det var under stærk mediedækning, at Vestas i 2004 var nødsaget til at hente samtlige vindmøller i Horns Rev 1 tilbage på land for at udbedre fejl. Hele manøvren kostede vindmølleproducenten mindst 200 mio. kr. i direkte omkostninger, men siden 2005 har vindmølleparken produceret upåklageligt, skriver Børsen.

Avisen har fået Energistyrelsen til at lave et udtræk, der viser elproduktionen i havmølleparken. I 2009 producerede parken 1,8 % af det samlede danske elforbrug på 32 gigawatttimer.

Har lært af fejl
Hos Vestas var det ikke blot de direkte omkostninger, der gjorde ondt i tegnebogen, men hele tilliden til koncernens havvindmøller led et knæk. Men de mange udgifter har også gjort Vestas stærkere, hvis man skal tro udviklingschef Finn Strøm Madsen.

- Vi afholdt dengang, hvad man kan kalde et meget dyrt kursus, da Vestas lavede denne park for snart ti år siden. Vi tog alle læringerne dengang, som vi så bygger på i dag. Hele Vestas’ lærebog, hvor vi har dokumenteret vores erfaringer, den bruger vi altid, når vi skal lave nye designs, siger han til Børsen.

Hos hovedejeren af Horns Rev 1, energiselskabet Vattenfall, erklærer man sig i dag godt tilfreds med havmølleparkens produktion. Ifølge kommunikationschef Arne Rahbek giver parken en god fast indtægt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142