23948sdkhjf

Kina bygger underjordisk gasværk

Kineserne har underskrevet en kontrakt med britiske Seamwell om konstruktion af verdens første kommercielle underjordiske kulforgasningsanlæg.
Seamwell har specialiseret sig i teknologien, der omdanner kul til gas, som herefter kan afbrændes i energiproduktionen. Aftalen med China Energy Conservation and Invironmental Protection Group har en værdi af 1,5 mia. dollars.

Anlægget skal etableres i Indre Mongoliet, hvor der anslået findes 280 mia. tons kul, som det er uøkonomisk at bryde på traditionel vis.

Seamwell’s teknologi er udviklet i samarbejde med en række eksperter. En brønd bores ned til kullet og forbindes til en eller to andre borehuller placeret parallelt under kulåren. Herefter sendes enten luft eller oxygen samt damp ned i brønden for at starte gassificeringsprocessen. Resultatet er en syntetisk gas, som vender tilbage til overfladen og kan bruges til produktion af elektricitet.

Modsat elproduktion fra almindelig forbrænding af kul er briternes metode 20 % mere CO2-venlig – en miljøbesparelse der kan øges til hele 50 %, hvis der tilsættes kulstof og investeres i yderligere lagerteknologi.

Det kinesiske værk bliver på 1.000 MW og skal årligt producere 5 mia. KWh fra 6 mio. tons kul. Det forventes at have en levetid på 25 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094