23948sdkhjf

Danmarks nye el-selskab satser på dem med elbil og opvaskemaskine

For et år siden fik Danmark endnu et el-selskab. Og endnu et grønt et af slagsen, i hvert tilfælde, hvis man spørger stifter og direktør Charlotte Sand.

Hun står bag True Energy, hvis mission er at levere el til danskerne, når det er billigst og mest klimavenligt.

I første omgang har True Energys produkt været målrettet elbil-ejerne, men efter et års succes på den konto har selskabet nu udvidet sin service til også at omfatte ejere af vaskemaskiner, opvaskemaskiner og tørretumblere.

Hele omdrejningspunktet i True Energy er en automatisering af strømforbruget. 

Først elbilejerne
Som udgangspunkt har True Energy været ude efter elbilejerne.

De skal fortælle, hvornår deres elbil skal være opladet, og om man ønsker at oplade, når det er billigst, eller når det er mest klimavenligt. Eller begge dele.

- Opladningen af elbilen starter altså automatisk, når de regler forbrugeren selv har været med til at sætte op, kan opfyldes. På den måde skal kunden heller ikke selv gå og holde øje med, hvornår strømmen er billigst eller mest grøn. Kunden lader os styre opladningen, fortæller Charlotte Sand.

Udvidet service
Det første år i True Energys historie er altså gået over al forventning.

- Der er blevet taget rigtig godt imod løsningen. I første omgang af elbilejerne, som er kommet med input til løsningen, så det kan fintunes til andre kundegrupper, fortæller Charlotte Sand.

Rent faktisk er løsningen blevet så god, at True Energy ikke længere kun går efter elbilejerne.

- Vores mission er at gøre dit elforbrug intelligent på mange flere områder, så ikke bare el-biler men også varmepumper, vaskemaskiner og andre services automatisk styres til at bruge energi, når det er mest klimavenligt, oplyser selskabet.

Det seneste skud på stammen er således målrettet alle de forbrugere, der har en opvaskemaskine, en tørretumbler eller vaskemaskine, der kan gå online. Også her kan True Energy gå ind og styre, hvornår der skal vaskes og tørres. Løsningen virker allerede i dag til de fleste nye maskiner med online adgang.

Godkendt af Energinet
True Energy er netop blev godkendt af Energinet til at indgå i balanceringen af det danske elnet. 

Populært sagt, så kan elbilerne være med til at reducere udsvingene i efterspørgslen på el, så producenterne undgår at starte dyre og forurenende dieselkraftværker op.

- Hvis der mangler strøm på nettet, så slukker vi for opladningen af elbilerne og er der for meget strøm på nettet, så tænder vi for opladningen igen, fortæller Charlotte Sand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109