23948sdkhjf

Dåb og drift venter forude for Ærøs elfærge

Mandag den 1. juli 2019 er en vigtig milepæl for Ærøs nye elfærge ’E/F Ellen’; det er nemlig dagen, hvor hun forventes at sejle afsted mod Fynshav på sin første rigtige tur. Forinden står der dåb og festivitas på programmet den 1. juni.

Traditionen tro vil der være taler ved blandt andet Ærøs borgmester, inden Christina Clausen fra Danfoss svinger champagneflasken og officielt døber elfærgen. Danfoss Editron er en af ni partnere i det EU-finansierede E-ferry projekt, og de står bag det elektriske system på elfærgen.

Efter dåben byder Ærøfærgerne på pølser, lidt koldt at drikke samt slik til børnene. Derudover vil der være mulighed for at komme ombord på ’E/F Ellen’ og se sig omkring på den nye færge.

Elfærge-projektet, E-ferry, er et fireårigt innovationsprojekt med det formål at udvikle en 100 pct. eldreven færge for passagerer og biler, lastbiler og anden last. Målet er at fremme energieffektiv, CO2-neutral og forureningsfri vandbåren transport på ø-ruter og i kystnære farvande i og uden for Europa.

Udviklingen af el-færgen er finansieret under Europa Kommissionens ”Horizon 2020” i samarbejde med Ærø Kommune.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094