23948sdkhjf

Norske elbiler overhaler Danmark

De danske politikere sover i timen og gør ikke nok for at fremme brugen af elbiler, mener Dansk Elbil Alliance.
- Vi kan ikke længere sige, at Danmark er et foregangsland. Hvis vi kigger på Norge så har de nu ti gange så mange el-biler som Danmark, konstaterer branchechef i Dansk Elbil Alliance, Lærke Flader, overfor DR Penge.

I Norge er der i dag 4.000 indregistrerede elbiler, mens tallet i Danmark blot er 500. Antallet af ladestandere i Norge er samtidig vokset til 3.000 mod 200 i Danmark.

Mangler handling
Grunden placerer Dansk Elbil Alliance hos politikerne, der ifølge organisationen kom med mange løfter i forbindelse med klimatopmødet i 2009, men siden hen ikke har vist så meget handling.

Igen henviser Lærke Flader til Norge, hvor bilister i elbiler ligesom i Danmark ikke skal betale afgift af bilen. Men derudover har den norske regering gennemført en række tiltag for at fremme brugen af elbiler; blandt andet gratis parkering, lavere firmabil-beskatning, ingen moms på elbiler samt givet elbilerne ret til at køre i busbanerne.

Det er sådanne tiltag, Lærke Flader efterlyser i Danmark. Økonomisk mener hun, at tiltagene er så overkommelige, at det ikke vil blive særlig dyrt for den danske stat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079