23948sdkhjf

Biomasse ligner en succes i Helsingør

Få måneders test har givet stort fald i CO2-udledning
Allerede inden det nye, flisfyrede kraftvarmeværk i Helsingør er overgået til kommerciel drift, har fornyelsen sat sine positive fingeraftryk på værkets klimaregnskab.

I de tre sidste måneder af 2018, hvor det fornyede værk gik i gang med idriftsættelse og test, producerede værket samtidig varme på bæredygtig og CO2-neutral flis i stedet for naturgas, som var brændslet på det gamle værk. Klimaresultatet er tydeligt. Sammenlignet med 2017 er den samlede CO2-udledning fra værket faldet fra 72.014 tons til 47.290 tons – et fald på 34 procent. Det viser en opgørelse fra Forsyning Helsingør.

- Det er dejligt at se, at det fornyede kraftvarmeværk allerede nu i testperioden har leveret klimavenlig fjernvarme til kunderne i Nordsjælland. Samtidig er det en fornøjelse at konstatere, at bare få måneders brug af bæredygtig biomasse kan reducere CO2-udledningen markant. Det lover godt for fremtiden og viser, at Helsingør Kraftvarmeværk er med til at fremme den grønne omstilling, siger Per Tærsbøl, bestyrelsesformand i Helsingør Kraftvarmeværk og i Forsyning Helsingør, i en pressemeddelelse.


Vigtig brik i klimahandlingsplan

Når værket er taget fuldt ud i brug i løbet af 2019, forventes CO2-udledningen at falde yderligere. Når der har været et helt kalenderår med brug af bæredygtig biomasse i stedet for naturgas i kraftvarme-produktionen, forventes den årlige CO2-reduktion ifølge pressemeddelelsen at blive på cirka 80.000 tons i fjernvarmeproduktionen, eller omkring 88 procent.

Dermed vil produktionen af klimavenlig energi på kraftvarmeværket spille en væsentlig rolle i forhold til opfyldelsen af Helsingør Kommunes Klimahandlingsplan, hvor CO2-udledningen pr. borger i kommunen højst må være et ton i 2030.

Idriftsættelse og prøvedrift af det fornyede Helsingør Kraftvarmeværk forventes at fortsætte indtil sommer. Der er produceret strøm siden slutningen af marts, og snart færdiggøres den udendørs beplantning og landskabsarbejde.

Helsingør Kraftvarmeværk ejes i fællesskab af Forsyning Helsingør (2/3) og det fælleskommunale affaldsselskab Norfors (1/3).

Fliskraftværket har et anlægsbudget på 709 millioner kroner.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126