23948sdkhjf

AEA opfører nyt biogasanlæg hos Vinderup Varmeværk

Vinderup Varmeværk har valgt AEA som entreprenør til opførelsen af deres nye 7,1 MW biogasanlæg.
Leverancen består i et komplet biogasmotoranlæg med tilhørende udstyr, en ny tilbygning samt tilkobling af biogasanlægget til de eksisterende vand-, varme- og elinstallationer.

Den nye tilbygning bliver opført mod øst i forlængelse af det eksisterende kraftvarmeværk. Tilbygningen er på 190 kvadratmeter. Den bliver opdelt i et motorrum og et vekslerrum.

Kernen i biogasanlægget er en Jenbacher 620 biogasmotor. Foruden biogasmotoren skal AEA blandt andet levere et komplet røggassystem bestående af HT kedel og 2 LT udstødskedler, røgvasker, lyddæmpere og skorsten, en Sabro varmepumpe, et neutraliseringsanlæg samt et ventilationsanlæg.

En eksisterende 35 m skorsten bliver frakoblet og taget ned. To eksisterende kondenserende røggasvekslere skal flyttes til vekslerrummet i den nye tilbygning.

Det første spadestik til tilbygningen er taget. Biogasmotoren forventes leveret primo november 2011 og idriftsat primo januar 2012. Aflevering af biogasanlægget vil ske primo uge 4 2012.

Biogasanlægget hos Vinderup Varmeværk skal aftage biogas fra Maabjerg BioEnergy, som også er under opførelse. Det er planen, at Maabjerg BioEnergy er klar til idriftsættelse omkring årsskiftet 2011/2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093