23948sdkhjf

Video: 85 meter høj kedelbygning sprængt til grunden

Enstedværket i Aabenraa er i disse år ved at blive revet ned, så havneområdet fremadrettet blandt andet kan anvendes til erhvervsformål med afsæt i cirkulær økonomi og datacentre.

Et stort skridt i retningen af dette skete i dag, torsdag 23. maj, cirka klokken 11, da Rimeco sprængte den 85 meter høje kedelbygning til grunden af tyske sprængningseksperter.

Video: Aabenraa Kommune/ Claus Bøge Jensen

I 2017 købte Rimeco Enstedværkets blok 3 og grunden her til af Dong Energy for at sikre plads til udvikling af erhvervslivet i Aabenraa Kommune. Rimeco har siden stået for nedrivningen af værket, og når det arbejde er færdigt, vil grunden blive overtaget af Aabenraa Kommune.

- Nu fortsætter resten af nedrivningsarbejdet, hvor den store skorsten også vil blive fjernet på et senere tidspunkt, inden der blandt andet kan blive mulighed for at få sat gang i en erhvervsudvikling med afsæt i cirkulær økonomi og datacentre i det 134.000 kvadratmeter store havneområde, som ligger bynært og stadig tæt på motorvejen, siger borgmester Thomas Andresen i en pressemeddelelse.

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078