23948sdkhjf

To nye danske Awards hædrer virksomheder for energi- og miljøtiltag

CSR Climate Partnership og CSR CO2 Reduction er Danmarks to store nye nationale miljø-awards, der uddeles for første gang på CSR Awards den 29. september 2011
Der er etableret to nye miljø-awards: CSR Climate Partnership og CSR CO2 Reduction. Det er derfor muligt at indstille virksomheder i hele landet til at blive hædret for særligt gode indsatser inden for miljøområdet, oplyser SE og CSR Fonden.

Hyldes for ekstra indsats
Virksomheder inviteres til at indstille sig selv eller en anden virksomhed, som har fortjent at blive fremhævet og belønnet for sin indsats. Enkeltpersoner er også velkomne til at indstille kandidater. Der er fri indstilling af kandidater til de to miljø-awards. Det sker let via de elektroniske postkort, man finder på CSR Fondens hjemmeside.

- Det er vores holdning, at vi skal belønne de handlinger, der betyder noget i virkeligheden. Sådan skal det også være med CSR Awards. Vi er ikke så meget til skåltaler hos SE, men vil gerne hylde dem, der gør en ekstra indsats for at skabe reelle resultater. Med disse to nye miljø-awards er vi med til at sætte fokus på det, der batter i virkeligheden, siger Ole Fruekilde, koncerndirektør i SE for energi og klima.

Ole Fruekilde understreger, at SE’s engagement i CSR Awards hænger tæt sammen med et af virksomhedens overordnede forretningsmæssige satsningsområder frem til 2015, der drejer sig om at sørge for, at virksomheder og private forbrugere får adgang til praktiske løsninger, der optimerer deres energiforbrug.

Om prisen CSR Climate Partnership
CSR Climate Partnership er en pris, der gives til et partnerskab mellem større og mindre danske virksomheder. Det kan være private og offentlige, fx institutioner, kommuner og styrelser, og organisationer som NGO'er og fagbevægelser, der arbejder sammen om at skabe nye koncepter eller samarbejdsmodeller til reduktion af CO2-udledning. Partnerskabet må også gerne involvere udenlandske parter, så længe der er en dansk organisation i partnerskabet. Vinderen opfylder et eller flere af disse kriterier:

• 1+1=3 Samarbejdets merværdi
• Nytænkning og innovation
• Gensidig nytteværdi for partnere og miljø

Om prisen CSR CO2 Reduction
CSR CO2 Reduction er prisen til den danske virksomhed, der arbejder bedst med at reducere udledningen af drivhusgasser. Reduktionen kan for eksempel stamme fra energibesparelser eller investeringer i vedvarende energi. Det kan også være nye produkter eller services, der fører til betydelige reduktioner i udledning af drivhusgasser hos kunderne. Virksomheden skal have opstillet klare, konkrete mål, som hele organisationen arbejder for på en økonomisk bæredygtig måde. Indsatsen skal være forankret i virksomhedens samlede drift. Vinderen opfylder et eller flere af disse kriterier:


• Konkrete mål

• Dokumenterede resultater

• Forankret i strategien

• Målbare og lønsomme gevinster

Tidsfrist & kåring
Indstillingen af kandidater til de to nye CSR-awards kan ske frem til 15. august 2011, hvorefter juryen vælger op til tre nominerede til hver pris. De endelige vindere bliver kåret ved gallashowet CSR Awards 2011, der finder sted i Sønderborg den 29. september 2011. Klimaminister Lykke Friis uddeler den ene af de to miljø-awards.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094