23948sdkhjf

Trekantsområdet opgraderer infrastrukturen for elbiler

I Trekantområdet er der nu ladestandere i et større geografisk område, der inkluderer hele 6 kommuner. 17 ladestandere er allerede sat op, yderligere 13 kommer til.
Det er Trekantområdet Danmark, energiselskabet Tre-For og de seks kommuner i Trekantområdet, der er gået sammen om at skabe en sammenhængende infrastruktur for elbiler og dermed gøre Trekantområdet til en foregangsregion på elbilområdet.

Dermed har man opstillet 17 ladestandere til elbiler og med udgangen af juli er yderligere 13 ladestandere taget i brug.

- Det har været vigtigt for os at skabe en sammenhængende løsning, så brugere af elbiler kan bevæge sig rundt mellem fx hjem og arbejdsplads uden problemer med opladning, siger Susanne Krawack, direktør i Trekantområdet Danmark.

Ladestanderne skal skabe erfaringsgrundlag
- I Tre-For skal vi bruge erfaringerne med ladestanderne til at blive klogere på, hvordan elbiler kan integreres i transportsektoren, og hvordan dagligdagen fungerer med et eldrevet køretøj. Projektet skal også være med til at give os nogle erfaringer, som skal hjælpe os til at kunne styre elnettet intelligent - også når nye energiformer som fx vind og solenergi kommer til at indgå, siger Helle Damm-Henrichsen, kommerciel direktør i Tre-For.

Ud over indsamling af data skal opstillingen af ladestanderne være med til at fremme udbredelsen af eldrevne køretøjer på vejene i Trekantområdet.

Ladestanderne er designet til brugerne
Ladestanderne er - udover at være nødvendige for elbilsbrugerne - også synlige symboler på en fremtid med mere miljøvenlige trafikløsninger.

Ladestanderen er skabt af industriel designer Kent Laursen i et tæt samarbejde med etrans - et projekt på Designskolen Kolding, der skal få danskerne til at elske elbilen. etrans har bl.a. undersøgt brugernes forhold til elektricitet og set på, hvordan de forholder sig til de få ladefaciliteter, der har været tilgængelige indtil nu. Desuden er ladestanderen fremtidssikret, så det er muligt at lægge intelligente løsninger ind i den.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094