23948sdkhjf

Fabrik til forædling af slam skal give billigere fjernvarme

I samarbejde med lokale forsyningsvirksomheder vil direktøren fra Grainwood A/S opføre ny fabrik til forædling af slam og gylle.
Direktør Svend Erik Thomsen fra Grainwood har søgt patent på et nyt tørringskoncept og vil i samarbejde med lokale forsyningsvirksomheder på Mors opføre en ny fabrik til tørringsanlægget, skriver Morsø Folkeblad.

Forædling af gylle til fjernvarme
På tørringsanlægget vil Svend Erik Thomsen tørre og forædle slam og gylle til tør gødning og pil og poppel til biobrændsel. Restvarmen fra tørringsprocessen skal sælges videre.

- 85 procent af den energi, vi tørrer med, får vi retur, så vi kan sælge det til fjernvarme, siger Svend Erik Thomsen, der nu vil gå i gang med at undersøge, hvor mange, der kan og vil levere slam, gylle og træaffald til anlægget, og hvor mange, der er interesserede i at være aftagere af den biobrændsel og den gødning, der kommer ud i den anden ende.

Stor interesse fra lokale
Nykøbing Mors Fjernvarme og Morsø Forsyning har taget godt imod projektforslaget fra Grainwood.

- Vi melder klart ud, at vi synes, at det er en god idé, som vi vil gå ind i, siger Morsø Forsynings bestyrelsesformand, Poul Roesen til avisen og tilføjer:

- Jeg ser store muligheder i det her.

Han er nemlig ikke i tvivl om, at realiseres projektet, så vil det betyde lavere fjernvarmepriser på Limfjordsøen.

Det anslås, at det vil koste 60-70 mio. kr. at etablere anlægget.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062