23948sdkhjf

Xergi og Arla Foods går videre med biogasprojekt

Det ambitiøse projekt med etableringen af et nyt biogasanlæg til forsyning af Arlas produktioner ved Videbæk er nu på vej ind i en ny fase.
Arla Foods amba og Xergi har netop etableret et beslutningsgrundlag, der skal ligge til grund for bygningen af et biogasanlæg, som skal forsyne de energitunge processer på Danmarks Protein (DP) og Arinco med biogas i stedet for naturgas.

Anlægget vil kunne være med til at reducere CO2-udledningen i produktionen, og det skal producere 16 mio. kubikmeter metangas, hvor inputtet skal være husdyrgødning fra landbruget, samt restprodukter fra Arlas produktion.

Danmarks største anlæg
Anlægget bliver dermed det største biogasanlæg i Danmark. Det er aftalt, at Xergi skal stå for projektudvikling, opførelse, drift og vedligeholdelse af det nye biogasanlæg. Povl Krogsgaard, senior vice president i Arla Foods er glad for, at der nu arbejdes videre med projektet og ser det som et naturligt led i Arlas udvikling:

- Initiativet skal ses som et led i Arla Foods’ klimastrategi, hvor vores ambition er at reducere vores CO2-udledning med 25 % inden 2020. Vi håber, at initiativet vil være til gavn for både klima, landmænd og investorer. Det er dog en forudsætning, at de rigtige rammevilkår for biogas er til stede, hvilket vi kan få afklaret, når vi nu får et mere præcist beslutningsgrundlag. Indtil videre ser vi det her som et meget positivt skridt på vejen.

- Projektet understøtter vores strategi om at være en førende leverandør af biogasteknologi til behandling og udnyttelse af husdyrgødning. Projektet vil have en størrelse og en betydning der vil gøre det til en reference for industrien både nationalt og internationalt, supplerer Jørgen Ballermann, administrerende direktør for Xergi.

Det forventes, at myndighedsbehandling og projektudvikling vil tage ca. to år, og anlægget kan forventes klar til biogasproduktion i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093