23948sdkhjf

Fjernvarmeselskaber tvinges til at ansætte 350 nye medarbejdere

En ny bekendtgørelse stiller krav om økonomisk regulering via indberetninger til Forsyningstilsynet. Det skal gøre fjernvarmeselskaberne mere effektive, skriver Jydskevestkysten.

Det er dog ikke tilfældet, lyder kritikken fra en stor del af de fjernvarmeselskaber, der rammes.

I stedet lægger bekendtgørelsen op til centralisering og en meget bureaukratisk proces, hvor der skal udfyldes regneark.

Dansk Fjernvarme har regnet på tingene og fundet frem til at de nye retningslinjer vil kræve ansættelse af op mod 350 nye administrative medarbejdere.

- Mange fjernvarmeselskaber er frustrerede. Stop nu centraliseringen. Vores budskab til Folketinget er, at vi er reguleret af vores generalforsamlinger og forbrugerne, siger driftsleder Henrik Jessen fra Ølgod Tekniske Værker.

Han har sammen med Vildbjerg Fjernvarme og GEV i Grindsted indhentet opbakning fra 59 fjernvarmeværker landet over.

De har sendt et brev til ministeren og flere udvalg i Folketinget. Målet med henvendelsen er at få det gjort frivilligt om selskaberne vil anvende indberetningssystemet.

Henrik Jessen frygter, at en stor del af især de mindre fjernvarmeselskaber ikke vil kunne overkomme opgaven og derfor vil blive nødt til at alliere sig med et større selskab, hvorfor omkostningerne for fjernvarmekunderne øges.

Dansk Fjernvarme har opgjort, at i alt 360 fjernvarmeværker rammes af de nye krav om økonomisk regulering via indberetninger til Forsyningstilsynet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109