23948sdkhjf

Dansk Fjernvarmes nye direktør er Kim Mortensen

Dansk Fjernvarme har fundet brancheorganisationens nye direktør. Det bliver den 47-årige Kim Mortensen, som i dag er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne.
Kim Mortensen tiltræder hos Dansk Fjernvarme den 1. september, hvor han afløser Jørgen G. Jørgensen. Kim Mortensen genopstiller derfor ikke til Folketinget. Han har, siden han blev valgt til Folketinget i 2005, været medlem af Energipolitisk Udvalg og har en periode været energipolitisk ordfører. Han er dermed særdeles velbevandret indenfor energi-området og energipolitik.

- Fjernvarme er rygraden i fremtidens energisystem. Uden fjernvarme vil vi ganske enkelt ikke kunne skabe et effektivt og CO2-frit energisystem baseret på vedvarende energikilder. Derfor er Dansk Fjernvarme en nøglespiller i energipolitik både her hjemme og på internationalt plan, siger Kim Mortensen.

Kæmpe potentiale i fjernvarme
Kim Mortensen er Socialdemokraternes EU-ordfører. En post han i øvrigt afløste tidligere miljø- energiminister Svend Auken på i 2007.

- EU’s energieffektiviseringsdirektiv peger helt entydigt på, at resten af EU skal bruge kraftvarme (el og varme i samme produktion) og dermed udbrede fjernvarmenettet. Det er en løsning, der reducerer såvel det enorme energispild som udledningen af CO2. Godt nok er vi internationalt førende herhjemme indenfor fjernvarme, men der er et kæmpe potentiale for, at vi kan gøre det endnu bedre, siger Kim Mortensen.

- Fjernvarme er den måde, vi kan gøre vore byområder energieffektive og CO2-frie. Varmeregningen er en af de største poster i en families privatøkonomi, derfor skal vi sikre folk den bedste og billigste opvarmning. Det kan fjernvarme, fordi vi kan udnytte alle tænkelige opvarmningskilder inklusive spildvarme, siger Kim Mortensen.

Den helt rigtige for Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme har de senere år markeret sig markant med blandt andet Varmeplan Danmark 2010, som anviser, hvordan opvarmningssektoren kan gøres fossilfri på ganske få år ved blandt andet at udvide fjernvarmenettet til at udgøre cirka 70 procent af rumopvarmningen.

- Kim Mortensen er udviklingsorienteret, forhandlingsvant og engageret indenfor energiområdet. Han har en solid erfaring med energipolitik. Vi står netop nu overfor de måske vigtigste beslutninger nogensinde for at gøre energisektoren fri af fossile brændsler. Derfor er han den helt rigtige for Dansk Fjernvarme, siger Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro.

Om Kim Mortensen
Kim Mortensen har siddet i Folketinget siden 2005. Før da var han forstander på Esbjerg Højskole fra 1999 til 2005. Fra 1997 til 1999 var han forretningsfører for AOF i Odense. Oprindelig er han uddannet elektriker.

Privat er Kim Mortensen bosat i Esbjerg med sin familie.

Farvel til Jørgen G. Jørgensen
Jørgen G. Jørgensen har været direktør for Dansk Fjernvarme i otte år. Han tiltræder den 1. september som direktør for fagforeningen Frie Funktionærer.

Kim Mortensens tiltræden og Jørgen G. Jørgensens afgang bliver markeret ved en reception i Fjernvarmens Hus den 30. august.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11