23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Solcelleanlæg 
Lolland Kommune har sendt "Idéoplæg til samling af solcelleanlæg ved Rødby Fjord" i høring med henblik på at indkalde ideer og forslag til den kommende planlægning. Høringen slutter 28. maj.

Lolland Kommune har det seneste år modtaget en lang række ansøgninger om etablering af solcelleanlæg i Lolland Kommune og har haft igangsat planlægning for flere solcelleanlæg i blandt andet Rødby Fjord området. Da solcelleanlæggene er store og ønskes placeret på flere forskellige lokaliteter i Rødby Fjord, giver det bedst mening at samle planlægningen og den tilhørende miljøvurdering i en samlet plan, mener kommunen. / Lolland Kommune

Landanlæg for havmøllepark 
Slagelse byråd har meddelt VVM-tilladelse til landanlæggene for Omø Syd Havmøllepark.

Selskabet Omø South Nearshore A/S ønsker at etablere en havmøllepark på et cirka 44 kvadratkilometer stort havområde cirka 6,5 km syd for Omø. Havmølleparken planlægges at indeholde en samlet effekt på 200-320 MW og vil indeholde op til 80 havmøller. Det er planen, at den genererede strøm fra havmøllerne skal føres i land ved Stigsnæs via op til seks 66 KV kabler og videre frem til transformerstationen ved Stigsnæsværket.

Slagelse Kommune er myndighed for landanlægget og Energistyrelsen er myndighed for anlægget på havet.

I forbindelse med den offentlige høring blev der foretaget en såkaldt Espoo-høring af berørte nabostater. I den forbindelse har det svenske Naturvårdsverket fremsendt en indsigelse. I sager, hvor der kan være grænseoverskridende indvirkninger på miljøet, er det Miljøstyrelsen der varetager kontakten til og fra Danmark, i dette tilfælde til Sverige. Ifølge Energistyrelsen er status på Espoo-høringen uafklaret, idet Miljøstyrelsen endnu ikke har taget stilling til, om den kan give samtykke til en tilladelse, hedder det i byrådsreferatet. /Slagelse Kommune

Transmissionsledning 
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget i Solrød Kommune har godkendt et projektforslag fra Solrød Fjernvarme a.m.b.a for etablering af en biogasmotor og en transmissionsledning på Havdrup Kraftvarmeværk i Havdrup med henblik på fire ugers høring.

Solrød Fjernvame ønsker at udskifte en naturgasmotor med en ny biogasmotor. Biogasmotoren opstilles i værkets eksisterende motorcelle på naturgasmotorens nuværende placering ved Møllemarken i Havdrup. Biogassen skal leveres af Solrød Biogas via en ny transmissionsledning til Havdrup Kraftvarmeværk. Transmissionsledningen er cirka 5,5 km lang.

De samlede anlægsomkostninger er vurderet til 7,2 mio. kr./Solrød Fjernvarme

Varmeforsyning 
Fjernvarme Horsens a.m.b.a. har fremsendt ansøgning om udvidelse af forsyningsområdet samt nedgravning af distributionsnet i udstykningen for Lokalplan 327, Værvej, Stensballe til Horsens Kommune.

Byrådet godkendte forleden ansøgningen. /Horsens Fjernvarme

Varmepumpeanlæg 
Billund Kommune har modtaget et projektforslag for etablering af et varmepumpeanlæg på kraftvarmeværket i Krogager, som ejes af GEV Varme A/S.

Projektforslaget er udarbejdet for at give kraftvarmeværket i Krogager mulighed for at etablere et varmepumpeanlæg. Varmepumpeanlægget ønskes etableret til primært at erstatte varmeproduktionen på kraftvarmeværkets naturgaskedel.

Sagen er på teknik- og miljøudvalgets dagsorden på tirsdag, hvor forslaget indstilles til godkendelse. /Billund Kommune

Solcelleanlæg 
Struer Golfklub har henvendt sig til Struer Kommune med et ønske om et kommunalt lån til etablering af et stort solcelleanlæg på taget af driftsbygningen ved Struer Golfklubs faciliteter på Thagaardvej i Humlum. Anskaffelsesprisen forventes at være 330.000 kr. til solcelleanlægget samt cirka 100.000 kr. til nødvendig afstivning af taget.

Sagen behandles i kultur- og fritidsudvalget på mandag./Struer Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078