23948sdkhjf

Klima- og energiminister vil i dialog med olie- og gasbranchen

Klima- og energiminister Lykke Friis inviterer olie- og gasbranchen til en dialog, hvor der kan drøftes temaer med stor betydning for en effektiv udnyttelse af de danske olie- og gasressourcer. Det første møde planlægges afholdt efter sommerferien.
Den danske olie- og gasproduktion har en afgørende betydning for dansk økonomi. Statens indtægter fra Nordsøaktiviteterne blev i 2010 næsten 24 mia. kr. De kommende 5 år forudses indtægter i størrelsesordenen 23 til 30 mia. kr. om året.

- Jeg ser frem til at fortsætte min dialog med olie- og gasbranchen, så vi sammen kan sætte fokus på muligheder og udfordringer for den danske olie- og gasproduktion. Drøftelserne kan forhåbentlig pege frem mod en samlet strategi for en effektiv, sikker og miljørigtig udnyttelse af de danske olie- og naturgasressourcer, udtaler Klima- og energiminister Lykke Friis.

Det er regeringens mål, at Danmark skal være uafhængig af olie, gas og kul, men en sådan omstilling vil tage tid, og olie og gas vil fortsat spille en central rolle i den danske energiforsyning i mange år frem. Regeringen følger målrettet to spor. Der skal hentes mest muligt op af den olie, som der er fundet. Samtidig skal der sættes ind for at finde nye fund.

Der er fortsat store olie- og gasressourcer i Nordsøen, men med dagens teknologi indvindes kun ca. en fjerdedel af den olie, der findes i olie- og gasfelterne. En effektiv udnyttelse af olie- og gasressourcerne og nye fund kan skabe statslige indtægter, der kan bidrage til at sikre sunde offentlige finanser og medvirke til at dække den stigende globale efterspørgsel efter energi.

Den danske olie- og gasproduktion omfatter et betydeligt antal arbejdspladser såvel på anlæggene i Nordsøen som på land hos olieselskaberne og i forskningsverdenen samt ikke mindst i det vestlige Danmark, hvor der alene i Esbjerg-området findes over 250 offshore-relaterede virksomheder.

Hvis det skal lykkes at øge indvindingen fra Nordsøen, er der behov for at sætte fokus på de fremtidige muligheder for olie- og gasproduktionen, og samtidigt have fokus på, at der fortsat er behov for iderige og veluddannede medarbejdere i sektoren.

Til det første møde i ”Dialogforum med olie- og gasbranchen” inviteres deltagere fra Danish Offshore Industry, Danish Operators, Nørdsøfonden, Danske Universiteter, Offshore Center Danmark og De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094