23948sdkhjf

Taiwan er i hus: Nu kigger Ørsted mod USA, Frankrig og Holland

Efter planerne om at opføre 900 MW i Taiwan er faldet på plads, venter Ørsted nu på resultatet af fem store aktioner inden for de næste tre måneder. Det skriver Børsen.

Det drejer sig konkret om tre auktioner i USA, en i Frankrig og en i Holland på i alt over 3,6 gigawatt. På det amerikanske marked er udbudt 400 megawatt i Rhode Island, 800 megawatt i New York og 1100 megawatt i New Jersey. I Frankrig er de 600 megawatt samlet ud for Dunkerque, mens det i Holland drejer sig om Holland Coast South 3 og 4 vindparker på i alt op mod 760 megawatt.

Hos Ørsted forventer man dog langt fra at løbe med alle fem projekter.

- Det er fuldstændigt urealistisk at vinde alle fem. Vi håber selvfølgelig på at vinde noget, men det er ikke en katastrofe, hvis vi ikke gør. Vi er forberedt på, at vi kan tabe alle fem udbud. Det kan sagtens ske. Så kommer der andre nye auktioner i den nærmeste fremtid. Med den forretning vi driver, er vi nødt til at leve med den usikkerhed, siger finansdirektør Marianne Wiinholt til Børsen.

På det amerikanske marked udgøres konkurrencen blandt andet af de gamle oliegiganter som Shell og Equinor, der som nogle af verdens største selskaber har finansielle muskler, der langt overstiger Ørsteds. Analytikere har før peget på, at den type spillere kan være villige til at lægge bud med et lavere afkast end etablerede kræfter som Ørsted vil gå med til, udelukkende for at møve sig ind på markedet.

- Jeg kan ikke udelukke, at nogle er klar til at gå ind og tage nogle lave afkast for at få en position. Men jeg tvivler nu på, at det er noget, de kan blive ved med at gøre i meget lang tid. Vælger de at gøre det, er der tale om en entry price, de så at sige betaler for at komme ind, siger Marianne Wiinholt.

Kilde: https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093