23948sdkhjf

Middelfart laver overskud på spildevandet

Middelfart Spildevand kom ud af 2018 med et overskud på 12,3 millioner, og resultatet er dermed 10 millioner kroner bedre end i 2017. Det skriver fyens.dk.

Ifølge avisen skyldes det ikke mindst indtægter på cirka otte millioner kroner, der stammer fra tilslutningsafgifter fra erhvervsvirksomheder, der bygger på grunde, som Middelfart Spildevand tidligere har brugt penge på at byggemodne.

Korrigeret for de ekstra indtægter ser resultatet dog stadig pænt ud, understreger bestyrelsesformand Allan Buch.

- Jeg er godt tilfreds med 2018. Korrigerer vi for de ekstra indtægter på tilslutningsbidragene, har vi et lille overskud tilbage på cirka fire millioner kroner, hvilket trods alt er en fordobling i forhold til året før, hvor vi kom ud med et plus på 2,1 millioner kroner, siger han til fyens.dk.

Bestyrelsesformanden fortæller desuden, at den nye bestyrelse, der tiltrådte i begyndelsen af 2018, har haft et øget fokus på økonomistyring.

- Bestyrelsen er meget bevidst om, at taksterne ligger over gennemsnittet, og at vores gældsætning i virksomheden tynger vores investeringsmuligheder. Vi har derfor stoppet for optagelse af nye lån, mens vi sørger for at nedbringe den gamle gæld betragteligt hvert år, fortæller Allan Buch.

Middelfart Spildevands samlede gæld er ifølge avisen på 172 millioner kroner og dermed 82 millioner kroner større end den var, da selskabet blev adskilt fra kommunen og omdannet til aktieselskab for 10 år siden. Det skyldes især investeringer i ny teknologi samt udskiftning af gamle kloakledninger.

Kilde: https://www.fyens.dk/middelfart/Spildeva...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109