23948sdkhjf

Advokatpanel skal jagte konkurs-millioner

Gældsstyrelsen har optaget 277 advokater i et nyt panel, der påtager sig opgaven som kurator i de sager, hvor det offentlige er konkursrekvirent.

Styrelsen forventer, at advokaterne skal træde til som kuratorer i cirka 1.000 sager hvert år.

Sidste udvej
Formålet er at styrke Gældsstyrelsens tidlige indsats imod de virksomheder, som har stor gældt til det offentlige. Ifølge styrelsen selv indbragte indsatsen sidste år omkring 2,5 mia. kroner.

– En konkursbegæring er altid sidste udvej, men når alt kommer til alt, så er en konkursbegæring et af de skridt, der kan være med til at en virksomheds gæld til det offentlige bliver betalt, siger underdirektør i Gældsstyrelsen, Ulrik Pedersen, som glæder sig over, at kuratoropgaven fremover gøres mere gennemsigtig.

Alfabetisk rækkefølge
Advokaterne inddeles efter retskreds, så de kan udnytte deres lokalkendskab i sagerne. Ved en konkursbegæring indstiller Gældsstyrelsen en advokat som kurator, mens det er skifteretten, der træffer den endelige afgørelse om, hvem der udpeges som kurator.

Deltagerne i det nye advokatpanel vil som udgangspunkt blive indstillet efter alfabetisk rækkefølge i de enkelte retskredse.

Fakta: Stor interesse for advokatpanel

Gældsstyrelsen forventer at rejse 1.000 konkurssager mod virksomheder med gæld til det offentlige.

– Derfor er det meget glædeligt, at der har været stor interesse for at indgå i panelet, og vi har modtaget rigtig mange ansøgninger. Det betyder, vi får flere forskellige samarbejdspartnere blandt advokaterne i hele landet. Samtidig gør vi det mere gennemsigtigt, hvem det er, der varetager opgaven som kurator for det offentlige, siger underdirektør i Gældsstyrelsen, Ulrik Pedersen.

Han henviser til, at Gældsstyrelsens advokatpanel nu består af 277 advokater.

Det antal kan dog blive udvidet med en supplerende ansøgningsrunde fra 1. til 15. maj. Den er kommet i stand på baggrund af flere henvendelser fra advokater, der har været i tvivl om, hvorvidt de opfyldte kravene i forbindelse med optagelsesrunden til panelet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.828