23948sdkhjf

Verdo får ja til at sælge elnet

Et flertal i Randers Byråd stemte mandag aften for planerne om at sælge elnettet i Randers til energiselskabet Eniig.

Beslutningen vækker glæde hos Verdo.

- Bestyrelsen takker byrådet for opbakning til at sælge elnettet. Vi har fået mulighed for at forklare, hvorfor handlen skaber værdi for forbrugerne i Randers, Hobro og Hillerød, så vi er glade for, at flertallet i byrådet har lyttet til os. En konsolidering af elnettet og fjernvarmenettet kommer til at gavne forbrugerne, siger bestyrelsesformand i Verdo, Torben Høeg Bonde, i en pressemeddelelse.

Godkendelsen betyder, at Verdo kan købe fjernvarmenettet i Herning.

Del af større handel
Elnettet i Randers indgår i en større handel, som Verdo og Eniig lancerede 1. april. Verdo sælger sine elnet i Randers, Hobro og Hillerød til Eniig, som til gengæld sælger sit fjernvarmenet i Herning til Verdo. I forrige uge godkendte repræsentantskaberne i Eniig og Verdo handlen.

Randers Kommune har dog haft en vedtægtssikret forkøbsret til at tilbagekøbe elnettet i Randers samt en vetoret til at afvise salget. Derfor skulle byrådet godkende salget – ellers ville handlen ikke blive realiseret.

Aftalen vedrører kun selve ledningsnettet, mens Verdo vil fortsætte med at handle med el.

- Aftalen vedrører alene ledningsnettet, det vil sige de kabler og transformerstationer, vi transporterer strømmen i. Det er afgørende for os, at vores elkunder fortsat modtager strøm, elafregning og samlet faktura for el, vand og varme fra Verdo, siger Torben Høeg Bonde.

Konkurrencestyrelsen skal godkende handlen, før den realiseres.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094