23948sdkhjf

Energieventyr under opsejling i Indien

Danske virksomheder kan få enorme ordre i hus, hvis de får del i det indiske energiboom, der er under opsejling.
Indien er ikke kendt for at være et energiland – men det er der udsigt til at det bliver.

I perioden 2012 til 2012 skal landets energiforsyning tilføres omkring 90.000 MW, hvilket i danske forhold svarer til 11 kraftværker a la Avedøre-værket.

Sådan skriver Berlingske Business.

Indiens regering har vedtaget, at der skal gøres op med den ustabile strømforsyning, der er kendetegnende for landet, da det også sætter en stopper for væksten.

Derfor er udvidelsen af landets energiforsyning et af hovedtemaerne henover de næste fem år. En gigantisk opgave der kræver investeringer i milliardklassen.

Denne investering kan betyde ordre til danske energi- og cleantechvirksomheder. Inderne har nemlig fået øjnene op for de danske kompetencer, og siden 2008 har Indiens miljø- og energiministre lagt vejen forbi Danmark.

- Der venter kæmpe investeringer inden for landets infrastruktur, og her er danske virksomheder nødt til at få fat i markedet og de mange milliarder. Danmark er kendt for vores grønne initiativer, og hvis vi er villige til at stille den teknologi til rådighed for inderne og dele den med dem, er der rigtig gode muligheder for dansk cleantech herude, siger Freddy Svane, Danmarks ambassadør i Indien, til avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14