23948sdkhjf

Ejere vil gøre kæmpe biogasanlæg dobbelt så stort

Sønderjysk Biogas Bevtoft har planer om at fordoble arealet af det allerede store biogasanlæg nær Bevtoft, så det kan levere gas til 26.000 parcelhuse. Det skriver JydskeVestkysten.

På et ekstraordinært byrådsmøde besluttede et enigt byråd torsdag at sende forslag til kommuneplantillæg og lokalplan i otte ugers offentlig høring. De to planforslag kan bane vej for, at der i forbindelse med det eksisterende anlæg etableres en selvstændig linje til behandling af økologisk gylle, ligesom det eksisterende anlæg skal udvides, og der på længere sigt skal etableres en solcellepark i tilknytning til anlægget.

Biogasanlægget, der blev indviet i 2016, drives af E.ON Danmark og leverandørforeningen Sønderjysk Biogas Invest, som forsyner anlægget med gylle fra lokale landmænd. Bliver planerne om den økologiske linje gennemført, vil det betyde, at også økologiske landbrug vil kunne levere og modtage restprodukter fra biogasanlægget, og med udvidelserne på det eksisterende anlæg vil Biogas Bevtoft årligt kunne producere 42 millioner kubikmeter biometan, svarende til gasforbruget i omkring 26.000 parcelhuse.

Bliver tilladelsen til det nye anlæg givet inden 1. juli, vil det med det seneste energiforlig være muligt at få 80 millioner kroner i tilskud fra staten, fortæller Haderslevs borgmester H. P. Geil (V) til JydskeVestkysten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11