23948sdkhjf

Kinesisk interesse for sjællandsk miljøteknologi

En delegation med viceguvernør Mao Guanglie i spidsen har de seneste dage besøgt Region Sjælland sammen med en række erhvervsfolk, og resultatet kan blive kinesiske investeringer i en ny erhvervspark ved Risø.
- Delegationen fra Zhejiang interesser sig især for udviklingen af miljøteknologier, populært kaldet ”Clean Tech”, og blev præsenteret for regionens arbejde med området, herunder planerne om at oprette en erhvervspark ved Risø, fortæller Jens Stenbæk, næstformand i Vækstforum og Regionsrådet.

Besøget skabte mulighed for at øge samarbejdet inden for forskning og udvikling. Et samarbejde, der nu specielt rettes mod "Clean Tech"-området. Samarbejdet kan blandt andet understøtte kinesiske investeringer i Risø-området og styrke de erhvervsmæssige kontakter mellem de to regioner.

Fælles arbejdsplan
Der var enighed om, at de to venskabsregioner skal indgå aftaler om meget konkrete projekter, og at der skal udarbejdes en fælles arbejdsplan for dette. En aftale, som skal falde helt på plads, når en bredt sammensat delegation med regionsrådsformand Steen Bach Nielsen i spidsen besøger Zhejiang i efteråret.

Regionsrådet for Region Sjælland indgik i 2007 en venskabsaftale med Zhejiang Provinsen, der med sine 52 mio. indbyggere ligger lige syd for Shanghai.

Fra starten har samarbejdet været rettet mod de regionale videnscentre som Risø-DTU, Roskilde Universitets Center, Forskerparken CAT og Forskningscenter Flakkebjerg. Der er drøftelser om et samarbejde mellem kinesiske og danske uddannelsesinstiutioner, fx Næstved Gymnasium, Stenhus Gymnasium og Stenhus Kostskole.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109