23948sdkhjf

Første år med ny strategi: Solidt overskud og store investeringer hos Aura

Fokus på andelshaverværdi, bæredygtighed og tilfredse kunder var nogle af de ingredienser, der gjorde Aura-koncernen godt tilfreds med 2018. Det oplyser Aura i en pressemeddelelse.

Resultatet for 2018 blev efter skat på 28 millioner kroner, hvilket ifølge koncernen er tilfredsstillende, særligt set i lyset af, at resultatet er reduceret med 110 mio. kr. i form af hensættelse til fremtidig nedsættelse af nettarifferne samt hensættelse til fiberpulje og fremtidssikring af fibernettet.

Årsregnskab 2018 - nøgletal

Nettoomsætning: 707 mio. kr.

EBITDA: 138 mio. kr.

Egenkapital: 2.799 mio. kr.

Årets resultat: 28 mio. kr.

2018 var det første år med den nye koncernstrategi 'Vores Aura, der sætter retningen for udviklingen af koncernen frem mod 2022.

- Andelshaverværdi, lønsomhed og bæredygtighed er væsentlige pejlemærker i strategien, og derfor er det særligt tilfredsstillende, at vi både kan præsentere et solidt overskud, og samtidig se tilbage på et år hvor vi har investeret betydeligt i vores lokalsamfund med nedsættelse af elnettariffer, afsat midler til Aura Fiberpulje og igangsat Aura Delebiler, siger Carsten Höegh Christiansen administrerende direktør i Aura.

Ingen planer om fusion

Årsrapporten blev onsdag præsenteret for Auras repræsentantskab, og her kom bestyrelsesformand Allan Werk i sin beretning ind på de konsolideringer af forskellig slags, der i de seneste måneder har fundet sted i energibranchen.

- Senest har vi set, at Verdo har valgt at sælge deres elnet. Det mener jeg er en forkert vej at gå. Det kunne vi ikke forestille os, at vi vil gøre, for elnettet er hjerteblod for os. I det hele taget ser vi ikke ind i fusioner eller overtagelser af den ene eller anden slags. Vi driver en ganske fornuftig virksomhed med fokus på andelshaverværdi, og det gør vi bedst ved at forblive selvstændige, understregede Allan Werk, men slog dog fast, at Aura naturligvis ”kigger sig omkring for sunde og værdiskabende partnerskaber på områder, hvor det giver mening”

Fortsat højt investeringsniveau

Aura Energi hører hjemme i Østjylland, der er et af landets stærkeste vækst- og udviklingsområder. Det giver Aura nogle interessante udviklingsmuligheder, men også en række udfordringer blandt andet i udbygningen af og sikring af leverancen i elnettet. Udfordringer, der ikke bliver mindre i takt med den grønne omstilling, der betyder øget elektrificering af samfundet, langt flere elbiler, decentral energiproduktion fra vedvarende energikilder, der sjældent er samstemmende med efterspørgslen.

- Vi forventer fortsat et meget højt investeringsniveau generelt i Aura på grund af udfordringerne i elnettet, og det ansvar vi påtager os i den grønne omstilling. Det vil vi naturligvis gøre med omtanke og fokus på lønsomhed og andelshaverværdi, lyder det fra Carsten Höegh Christiansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156