23948sdkhjf

Borgere hyrer topadvokat i kamp mod biogasanlæg

Planerne om opførelse af et af verdens største biogasanlæg ved Kværs i Sønderjylland møder massiv lokal modstand.

Indtil nu har omkring 300 borgere skrevet under på en protest, som opfordrer Sønderborg Kommunes politikere til at droppe planerne.

- Jeg har en klar forventning om, at Sønderborg Kommune vil modtage mange indsigelser mod planerne, siger formanden for den lokale styregruppe, gårdejer Hans Jørgen Vårbjerg.

- Lugt, støj, udsigten til kraftig værdiforringelse af ejendommene og trafikale spørgsmål er noget, der kan få mange følelser i kog, for ikke at tale om de psykiske og mentale følger. Men vi ønsker en seriøs dialog og sagsbehandling. Derfor har vi netop involveret os med en af landets skarpeste jurister på området, advokat og partner Anne Vilslev Petersen fra Advokatfirmaet Trolle i Fredericia. Hun skal gennemgå hele sagsforløbet, som vi på en række punkter mener er lidt ejendommelig. Sagsbehandlingen og den tid, tingene normalt tager i det kommunale regi, undrer os. Det er, som om tingene skal hastes igennem, siger formanden, og fortsætter:

- Man er gået i gang med et biogasanlæg i Glansager lidt øst for Sønderborg, og man er i Aabenraa Kommune langt med et biogasanlæg ved Kliplev blot 7-8 kilometer fra Kværs. Hvad skal vi så med et kæmpe anlæg i Kværs? Det er fuldkommen overflødigt. Et biogasanlæg i Kværs skader så meget og gavner så lidt, fastslår Hans Jørgen Vårbjerg.

Indsigelser mod det fremlagte lokalplanforslag skal være indsendt til Sønderborg Kommune senest den 15. maj. Forvaltningen og politikerne vil herefter vurdere indsigelserne, og går det efter kommunens tidsplan, skal planen enten godkendes eller forkastes på et byrådsmøde i løbet af juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109