23948sdkhjf

Grundsvandsvarmepumpen der forsvandt: Ny varmeløsning på vej

Først villle Dronninglund Fjernvarme have en grundsvandsvarmepumpe, men det projekt mødte solid modstand. 

Det var især frygten for, at pumpesystemet ville forurene drikkevandet, der fik folk op af stolene. Siden kom der tvivl om, hvorvidt der have ligget en losseplads, på det område, man ville benytte, hvilket fik flere byrådsmedlemmer i Brønderslev Kommune til at droppe opbakningen, hvorfor projektet sidste år blev sat på pause.

Det skriver Nordjyske. 

Nu fortæller Dronninglund Fjernvarmes formand Morten Jensen, at der er en ny varmeløsning på vej.

- Det har været turbulent, men jeg tror, at det her projekt har nemmere ved at blive gennemført, siger han.

Den nye varmepumpe, som altså erstatter den første, skal udvinde varme fra luften. Dermed undgår man den udnyttelse af grundvandet, der skabte så stor debat.

- Det gør det markant mere ukompliceret i mine øjne at vi undgår grundvandet, siger Morten Jensen, der som repræsentant for Dronninglund Golfklub var kritisk over for grundvandsprojektet.

En rentabel løsning
Dronninglund Fjernvarme og Dronninglund Vandværk havde i forbindelse med grundvandsvarmepumpen ellers fundet en model, hvor vandværket stod med ansvaret for at pumpe det vand, som skulle bruges til udvinding af varme, op. Det kan dog ikke lade sig gøre, da vandværket ikke pumper nok vand op til, at det kan blive en rentabel løsning for varmeværket, fortæller Morten Jensen.

Netop derfor har fjernvarmeselskabet kigget på andre løsninger: Og det bliver altså en varmepumpe med luften som den bærende ressource.

Grundsvandsvarmepumpen skulle være med til at sikre 85 pct. af Dronningslund Fjernvarmes produktion. Det skal den nye varmepumpe også gerne kunne, fortæller Morten Jensen.

Det forventes altså, at det nye projekt er mere spiseligt, og derfor vil opnå større opbakning i byrådet og blandt lokalbefolkningen.

Den nye varmepumpe kan tidligst stå klar i 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082